• +381 (0)21 400 525
 • info@kitedoo.rs

Kada posedujete John Deere kompaktni kombajn W330 ili W440, imate veliku slobodu tokom žetve. Nikad više nećete tražiti kompromis između učinka i kvaliteta – kada je usev sazreo žanjite odmah.

Robusni i kompaktni John Deere kombajni su dizajnirani i konstruisani za konstantno vrhunske rezultate u žetvi, i to uz maksimalan kvalitet izvršene mase i savršeno čist bunker, čak i u vlažnim uslovima, dok napredni dizajn pruža pouzdanost i jednostavnost, kako upravljanja tako i održavanja. Sve ovo pružava Vam se uz vrhunsku udobnost moderne kabine, sa monitorom u boji koji je osetljiv na dodir.

Velik izbor hedera

Choice of headers

Za naše kombajne W330 na raspolaganju su hederi širine od: 3.90m, 4.20m, 4.50m, 4.80m i 5.10m. Za kobajne serije W440 dostupni su hederi širine od: 4.50m, 5.10m, 5.70m i 6.30m. Sve naše hedere karakterišu sledeće pogodnosti i prednosti:

 • Automatska kontrola visine sa automatskim izravnavanjem u standardnoj opremi kod kombajna W440 opremljenih sa PTC
 • Uvlačna spirala prečnika 350mm
 • Robusni zglobni pogon noževa
 • Delovi sa noževima montirane vijcima
 • Uvlačni zubci postavljeni duž čitave širine stola za kosidbu
 • Fiksni ili sklopivi razdeljivači useva
 • Fiksni ili lako montirajući podizači useva (opcija)
 • Plastični prsti vitla

Lagano i jednostavno prihranjivanje

Smooth and easy feeding

Pri radu sa većim hederima mogu se postići veće radne brzine čak i na nagnutim terenima, zahvaljujući lateralnom zakretanju uvlačnog grla na kombajnu W440. Fiksno uvlačno grlo kombajna W330 je idealno za rad sa manjim hederima za koje lateralno zakretanje nije ni potrebno.

Bilo kakvo zagušenje hedera ili uvlačnog grla lako se otklanja uključenjem masivnog reverzera, jednostavnim pritiskom dugmeta u kabini. Da bi se vršalica zaštitila od nepoželjnog ulaska kamenja, heder je opremljen sa takozvanim „sakupljačem kamenja“.

Naši svestrani W330 i W440 kombajni mogu sa lakoćom da se nose sa najraznovrsnijim usevima. Praktični transporteri hedera su dostupni naknadno kako bi se izvršila laka izmena hedera po potrebi, od parcele do parcele. Vaš John Deere diler može da vas snadbe sa različitim vrstama hedera uključujući dodatak za uljanu repica sa mehaničkim bočnim noževima.

Lak i efikasan izvršaj

Iako kombajni W330 i W440 spadaju u kompaktnu seriju kombajna, imaju veliku površinu za aktivnu separaciju. Univerzalnost u poslu zagarantovana je bubnjem velikog prečnika koji sa lakoćom izvršava sve kulture.

Smooth, efficient threshing

Bubanj i podbubanj

Veliki bubanj sa 8 šina, prečnika 500mm i ukupne šiirine 1110mm (W330) ili 1330mm (W440), garantuje visok kvalitet izvršene mase bez prevelikog oštećenja slame. Razmak između prednjeg i zadnjeg podbubnja može se podešavati iz kabine, što obezbeđuje nenadmašan kvalitet i brzinu vršidbe u ovoj klasi kombajna, a zaštićen je od oštećenja skupljačem kamena.

Zadnji biter

Zadnji biter velikog prečnika (350mm) skida obloge odvojene slame sa bubnja/podbubnja, usporava ih i preusmerava na slamotrese.Time je obezbeđen stalan protok materijala. Ispod zadnjeg bitera češalj izdvaja zrno iz mase što omogućava bolju provetrenost mase na slamotresima.
Slamotresi od nerđajućeg čelika efikasno odvajaju zrno bilo koje kulture iz slame.

Threshing cylinder

Predbubanj (PTC)

Za teške uslove vršidbe a koji donose velike prinose , stoji na raspolaganju naša predvršalica PTC, sa dodatnim bubnjem i površinom za aktivnu separaciju. Smanjen ugao između uvlačnog grla i podbubnja, ubrzava protok useva koji se prethodno vrše i čini protok ravnomernijim a ravan oblik lopatica poboljšava kvalitet izvršenog zrna. Opterećenje glavnog podbubnja se smanjuje jer se u podbubnju ispod bubnja za predhodnu vršidbu odvaja više zrna, što poboljšava učinak do čak 20%.

Proven Walker System

Dokazani sistem slamotresa

Robustan, pouzdan i lak za održavanje, naš sistem sa 6 slamotresa sa 4 kaskade od nerđajućeg čelika, (5 slamotresa u  W330), obezbeđuje visok kvalitet slame za baliranje uz minimalnu potrošnju snage. Kvalitet separacije slamotresa može se povećati ugradnjom opcionog Power Separator – a. Površina separacije na W440 je 6.3m2, dok je na W330  4.8m2, što garantuje vrhunski kvalitet separacije zrna, čak i u uslovima rekordnih prinosa.

Rešenje za izuzetnu čistoću

Naši W330 i W440 kombajni su opremljeni visoko efikasnom tehnologijom pleve i sita, kao bi se osigurala isporuka temeljno očišćenog zrna u rezervoaru. Velika površina čišćenja, varijabilni ventilator sa četiri lopatice i podesiva prednja i zadnja sekcija separatora pleve garantuju da će pleva biti temeljno i u potpunosti odvojena od zrna.

Large sieve area in the power class

Najveća površina sita u svojoj klasi

Sa velikom površinom sita kombajni W440 i W330 garantuju minimalne gubitne zrna, čak i u rekordnim prinosima.Povišene razdelne ploče na sitima obezbeđuju ravnomernu distribuciju mase na sitima, čak i na nagnutim terenima. Ovo takođe omogućava različita podešavanja jačine vetra u zavisnosti od kulture. Sita se veoma brzo i lako vade što omogućava lako čišćenje i održavanje.

Sita visokih performansi

Učinak čistačkog sita je poboljšan putem zasebne podesive zadnje sekcije za plevu (W440), konstantni protok vazduha od ventilatora sa postepenim, unutarkabinskim podešavanjima brzine i dugim uklonivim segmentima sita, čime se obezbeđuje bolje uklanjanje slamenih ostataka sa donjih sita.

Active tailings return

Aktivno praćenje povratne mase

Jedinstveno u ovoj klasi, naš sistem aktivnog praćenja povratne mase iznad površine sita pre nego što se prenese ravnomerno po gornjem situ. Ovo povećava kapacitet vršidbe, redukujući nepotreban teret na glavnom vršidbenom cilindru. Korisnik je obavešten o pretovaru povratnog sistema putem standardnog elektromerača.

Vrhunski kvalitet zrna i slame

Quality grain and straw

Dvobrzinska sečka (3900o/min – 2000omin) prisutna na kombajnima W440 i W330 sa HD comfort opcijom, seče slamu kratke dužine, koja se zatim ravnomerno raspoređuje celom širinom radnog zahvata hedera. Na sečki su montirana 44 ravna noža i 45 podesivih kontra noževa. Na HD comfort sečki, se pomoću ručice za uključenje lako i jednostavno kontroliše tok mase preko usmeravajućih limova, bez potrebe za promenom remenja ili spojnica za uključenje.

HD comfort sečka nudi 4 različita načina distribucije usitnjene mase. Zadnja vrata sečke mogu da se podese ručno iz kabine ili električno (opciono). Hidraulično pogonjen rasipač pleve je dostupan kao opcija i na standardnim i na HD comfort sečkama.

Ravnomerna distribucija usitnjene mase je osigurana usmeravajućim limovima koji mogu biti podesivi ručno ili električno iz udobne kabine. Ovim se omogućava promena širine rasipanja mase i ublažavanje uticaja vetra. U transportu, usmeravajući limovi se veoma lako podižu bez upotrebe alata.

Nenadmašan kapacitet bunkera za zrno

Unrivalled grain tank capacity

Velik i poptpuno zatvoren bunker za zrno, kojim je opremljen kombajn W440 ima zapreminu od 7600l. Bunker svojom zapreminom omogućava manji broj zaustavljanja radi istovara. Dva podesiva senzora javljaju kada je bunker 75% pun. Kada padne noć rasveta bunkera za zrno omogućava vozaču da kroz širok prozor na zadnjoj strani kabine vidi bunker za zrno. Više vrata za pristup i glatka unutrašnjost, čine bunker jednostavnim za čišćenje. Pojedine opcine u vezi bunkera za zrno omogućavaju vađenje poprečnih transportera radi čišćenja što je naročito korisno prilikom semenske proizvodnje.

Istovarna spirala kombajna W440 PTC protoka 100l/s može da isprazni čitav bunker za samo 76 sekundi, dok kombajni bez PTC (predvršalice) postižu 55l/s. Kod svih modela istovarna spirala se postavlja pod širokim uglom, što omogućava dobru vidljivost iz kabine. Tu je i zvuk upozorenja koji se ne javlja jedino ako je istovarna spirala u najvišem položaju.

Kabina i kontrole

Cab and Controls

Odličan dizajn kombajna W300 i W400 nudi i prostranu, ergonomsku kabinu. Osim toga što vozač i instruktor mogu udobno da sede, ima dovoljno mesta i za ostale stvari, kao što je ručni frižider .

Izvrsnu vidljivost upotpunjuju grupisane komande koje omogućavaju intuitivno upravljanje i monitor u boji koji je osetljiv na dodir i koji je montiran na ugaoni stub kabine.

 • Displej montiran na ugaonom stubu: savršen položaj koji obezbeđuje vozaču da dobro vidi heder
 • Klima sistem: klimatizacija i grejanje sa ventilatorom sa više brzina u standardnom paketu. Različiti vazdušni otvori obezbeđuju ravnomernu raspodelu vazduha gde god želite.
 • Električni retrovizori: praktično upravljanje retrovizorima iz kabine obezbeđuje dobro vidno polje. Standard na kombajnu W440
 • Podesiv stub volana: podešavanje u 3 pravca za željeni položaj prilikom vožnje. Uključuje podešavanje pedala.
 • Ogibljeno upravljačko sedište: izolacija od neželjenih stresova i vibracija
 • Višefunkcionalna ručica i kontrola sa komandama: omogućava upravljane, jednom rukom, svim važnim funkcijama kombajna

Odlična zvučna izolacija ograničava buku do samo 76dB(A), dok moćni retrovizori i upravljački stub podesiv u 3 pozicije obezbeđuje opuštenu i laganu vožnju za sve korisnike.

Multifunkcionalna ručica

Multi-function handle

Svim važnim funkcijama kombajna upravlja se putem multifunkcionalne ručice: brzina i smer vožnje, položaj i ugao platforme za kosidbu, položaj i brzina vitla, kao i transporter za istovar. Ostale funkcije su smeštene na upravljačkoj konzoli, na naslonu stolice za ruku, pored multifunkcionalne ručice.

Monitor u boji osetljiv na dodir

Full-colour touch-screen display

Ni jedan drugi kombajn u klasi ne može da ponudi pogodnost i praktičnost monitora u boji koji je osetljiv na dodir. Digitalni monitor može biti podešen prema zahtevima korisnika kako bi pratio sve potrebne podatke i informacije uzimajući u obzir uslove i performanse vršidbe. Takođe mogu da se podese i alarmi i obaveštenja za određene funkcije.

Monitor je postavljen u idealan položaj u ćošak kabine, lako dostupan za osetljive na dodir operacije, ali bez ometanja pogleda na rad hedera :

Monitori u kabini obezbeđuju korisniku veoma precizne informacije, kao što su :

 • Praćenje gubitka zrna
 • Brzina rada
 • Obrtaji komponente u minuti
 • Kalibracija mašine
 • Dijagnostika mašine
 • Pregrevanje hidraulične tečnosti
 • Prekoračenje visine od 4 m
 • Istovarna spirala nije u potpunosti izvučena
 • Navođenje slame ka sečki
 • Blokada elevatora zrna
 • Blokada donjeg transportera za vraćanje
 • Navođenje slame za rasturanje slame
 • Blokada vertikalnog transportera za vraćanje
 • Blokada poklopca sečke za slamu

Sistem zapisuje podatke rada koji mogu kasnije biti prebačeni na Vaš kancelarijski računar putem USB uređaja.

Unapredite vaš W330/W440 sa JDLink Select: JDLink Select je odlična ulazna telematska solucija. Pokazuje vam lokaciju svake mašine na mapi, tako da vidite koje mašine su bliže traženim mušterijama, i da pratite radne sate vaše mašine kada počne radni dan.

JDLink Select je dostupan kao dodatak kod vašeg John Deere prodavca .

Motor i transmisija

Engine & transmission

Šestocilindrični Stage 4 Common Rail motor, koristi najnoviju tehnologiju redukcije izduvnih gasova (SCR).

Imate siguran i neometen pristup velikom motornom odeljenju, hladnjaku i rashladnom sistemu. Čišćenje vazdušnog filtera, zamena morornog ulja i hidraulične tečnosti, kao i dolivanje tečnosti, je takođe lako i pojednostavljeno. Rezervoar za gorivo je zapremine od 350l u kombajnu W330, i 450l u kombajnu W440.

I W330 i W440 su opremljeni sa trostepenom transmisijom (maksimalna brzina do čak 25km/h), takođe je dostupan i pogon na sva 4 točka koji se redovno koristi pri vlažnim uslovima žetve. Mali radius okretanja omogućuje izuzetno lako manevrisanje na malim parcelama.

Maksimalno povećanje radnog učinka

Maximizing uptime

Bilo da ste na njivi ili na putu, radno vreme znači produktivnost, pa smo u prvi plan stavili razvoj efikasnih novih rešenja za sprečavanje prekida u radu. Naši kombajni W330 i W440 rade 600 sati od jedne do druge zamene ulja, a osim toga postoje samo dva mesta za svakodnevno podmazivanje.

Ukoliko imate potrebu za pristupom radnim komponentama, na raspolaganju su vam veliki i široki servisni poklopci. Sve vitalne tačke za podmazivanje su vam na dohvat ruke.

Praktični prostor za odlaganje stvari pruža dovoljno mesta za kutiju za alat, mazalicu i kantu maziva.

Gazišta od nerđajućeg čelika, ne korodiraju i osiguravaju brzo i neometano čišćenje.

Pogledajte video kompanije John Deere, koji prikazuje izradu ovih kombajna u fabrici, u Finskoj: