• +381 (0)21 400 525
  • info@kitedoo.rs
KUHN Prolander – Novi vučeni kultivator sa opružnim radnim organima

U želji da kupcima obezbedi što veću efikasnost i povećanje radnog učinka, KUHN je predstavio novi vučeni kultivator – PROLANDER sa radnim zahvatom od 6 i 7,5 m. Namenjen je za obavljanje više operacija, od plitke obrade do pripreme zemljišta za setvu. Njegova mnogostranost se ogleda u vibrirajućim radnim organima „S“ oblika i dimenzija 70×12 mm koji mogu biti opremljeni sa vrhovima širine 60 mm ili „pačijim nogoma“ širine 180 mm.

Prednja ravnajuća brana poravnava poorano zemljište pre prolaska radnih organa.

Benefiti PROLANDER-a:

  • Zahvaljujući rasporedu radnih organa u 5 redova, razmak između dva radna organa iznosi 15,5 cm i to je najveći razmak u klasi ovih mašina na tržištu. On omogućuje ujednačen rad celom širinom radnog zahvata kao rad bez zagušenja. Ovo čini PROLANDER idealnom mašinom u sistemu minimalne obrade zemljišta.
  • PROLANDER je jedini kultivator u ovoj klasi koji ima kontinualnu hidrauličnu kontrolu dubine rada iz kabine traktora. Ova inovacije obezbeđuje neprevaziđen komfor i brzinu prilagođavanja bez upotrebe alata. Time je postignuta velika ušteda vremena u prilagođavanju uslovima rada.
  • Postoji mogućnost izbora valjaka, u zavisnosti od želje kupca.

Dupli „U“ valjak prečnika 660 mm je upotrebljiv na svim tipovima zemljišta. „U“ profil i razmak od 12,9 mm omogućuje odličnu konsolidaciju zemljišta zahvaljujući kontaktu „zemlja-zemlja“.

Dupli kavezasti valjak prečnika 400 mm, odnosno 320 mm i njegova zadnja ravnajuća brana omogućuju optimalno mrvljenje i u uslovima teškog zemljišta. Takođe valjak priprema zemljište za setvu.

Pogledajte prezentacioni video kompanije Kuhn, koji prikazuje Kuhn Prolander u radu: