• +381 (0)21 400 525
  • info@kitedoo.rs

John Deere mašine su poznate u svetu kao izuzetno pouzdane. Kada investirate u kupovinu modela 7050 ili 7050i samohodnih silažnih kombajna, možete zasigurno reći da ste dobili dokazano pouzdanu mašinu koja je sposobna da radi tokom čitave sezone bez zastoja.
To je samo jedno u nizu opravdanja zašto da se opredelite baš za John Deere silažne kombajne. Ove lako prilagodljive mašine obrađuju silažu izuzetnog kvaliteta sa ujednačenom dužinom reza, kao i veliku količinu biomase, što ih čini veoma profitabilnim. Zahvaljujući inteligentnim rešenjima i sistemima za navođenje dobijate konstantno produktivnu mašinu tokom čitavog dana.

Dobijeni podaci iz mašina se čuvaju u monitorima i nakon završetka posla se mogu i obrađivati softverima što doprinosi još većoj mogućnosti unapređanja proizvodnje. Sa snažnim novim modelima, velikim izborom hedera i novom linijom Dura Line rezervnih delova velike čvrstoće, izvukli smo najbolje iz ovih mašina.
Otkrijte zašto!

Hederi (adapteri)

Hederi za različite vrste useva

Hederi za različite vrste useva

Hederi za različite vrste useva

Hederi za različite vrste useva.

Naši snažni i dugotrajni hederi daju vam fleksibilnost koja vam je potrebna. Sa niskim rezom, velikom brzinom rada čak i u poleglom usevu, sa dizajnom koji omogućuje lako održavanje – obezbeđuju stabilan rad dugi niz godina.

Sve ove komponente su izrađene tako da izvuku maksimum iz snažnih motora, čak i onda kada je usev izuzetno masivan.

Zahtevom da imamo obrađenu masu jednake dužine reza nećemo uticati na smanjenje produktivnosti mašine .

Adapteri za kukuruz

Kako odabrati adapter za moje useve?

400 Serija hedera

400 Serija: hederi sa velikim diskosnim sečivima.
Radnnog zahvata 4.5, 6 ili 7.5 m. Izvedba sa velikim diskosnim sečivima napravljena je za rad u ekstremnim uslovima, kao što je visoki kukuruz (preko 4 metra). Rade izvanredno dobro u poleglim usevima, dok velika diskosna sečiva obezbeđuju rad bez gubitaka na hederu. Novi model 475 sadrži po dva mala diskosna sečiva sa spoljašnje strane hedera koji obezbeđuju konstantan protok materijala do velikih diskosnih sečiva.

300 Serija hedera

300 Serija: hederi sa malim diskosnim sečivima.
Radnog zahvata 3, 4.5, 6 ili 7.5 m. Isprobana i ispitana konstrukcija, dugi niz godina se nalazi u eksplataciji i dokazano je pouzdan. Kraća izvedba samog hedera omogućuje manje opterećenje samih osovina kombajna i smanjeno korišćenje kontrategova na zadnjoj osovini.

390 Plus heder

390 Plus
Ovaj 9-metarski heder sa malim diskosnim sečivima u stanju je da savlada svaku vrstu useva. Centralni deo hedera prihvata veliki deo mase i raspoređuje ga u veliki snop koji dalje kroz uvlačno grlo hrani sam kombajn do maksimuma. Za još blaži prolaz mase, skriperi su udaljeni od uvlačnog grla tako da je neoštećuju. Da bi se umanjilo dragoceno vreme za samu žetvu, široki heder od 9 metara se prilikom transporta sklapa u transpornu širinu od 3.3m za samo nekoliko minuta, čak se i potporni transportni točak postavlja u pravi položaj bez napuštanja kabine kombajna.

 

Hederi za nisku silažu

600 Serija hedera

600C Serija
Radnog zahvata od 3, 4 i 4.5 m. Novi 600C heder ima dokazano siguran pogon kao i mnogo novih opcija kako bi se sakupljač prilagodio specijalnim zahtevima kupaca za rad u svim uslovima eksplatacije. Rotor sakupljača malog prečnika daje mu niski profil, tako da materijal mora preći kraći put do uvlačnih valjaka. Da bi se poboljšale performanse na neravnim terenima, jednostavno rasklopite nove standardne potporne točkove. Točkovi imaju deset različitih položaja, i mogu se jednostavno namestiti bez upotrebe alata. U transportnom položaju automatski se zaključavaju.

Hederi za sve useve

Hederi za različite vrste useva

Silaža useva
Hederi radnog zahvata od 4.6 ili 6.2 m. Profi Cut hederi podržavaju sve vrste useva lako i efektivno. Diskosni nož reže usev veoma nisko čak do 4cm visine, čak i u uslovima kada je usev polegao. Diskosni nož prosleđuje usev direktno do snažog pužnog transportera. Heder se veoma lako kači za sam kombajn sa trasportnih kolica, a da bi prešao u radni položaj potrebno je spojiti samo jedno kardansko vratilo i brzopoteznu spojku da bi kombajn bio spreman za rad.

 

Hederi za drvo

Hederi za drvo

Wood
Radnog zahvata 3 m. Snažni rotirajući šumski heder koristan je tokom cele zimske

Protok mase

5 koraka do visokog učinka i visoko kvalitetne silaže.

Protok mase

1. Gladak prijem mase.
Izuzetno snažni čelični uvlačni valjci drže materijal čvrsto čak i kod najzahtevnijih uslova rezanja.

2. Osetljivi detektor metala i sakupljač kamena.
Vrlo osjetljivi sistem metal detektora isključuje pogon uvlačnih valjaka u deliću sekunde. Kamenje jednostavno propada u sakupljač kamenja.

3. Efikasno, precizno sečenje.
Naša DuraDrum glava za sečenje dokazala se u polju na više od 18.000 silažnih kombajna. Zahvaljujući automatskom podešavanju kontra-noža, rez je čist, efikasan i zahteva manje snage. Prednosti ojačane glave su:

  • Velika inercija, suprotni smer okretanja za visoko kvalitetno oštrenje
  • Podešavanje kontra-noža za savršen rez
  • Segmentni noževi za fleksibilno podešavanje rezne glave

4. Efektivno nagnječenje zrnja (Kernel Processor).
Zbog mogućnosti podešavanja kombajna sa različitim tipovima valjaka za različite kulture i promenom brzine rezanja, naš (Kernel Processor) je spreman za sve zahtevne operacije, bez obzira da li to bili valjci za kukuruz, žitarice, šećenu trsku ili sirak.

5. Utovar velikom brzinom.
Ubrzivač mase obezbeđuje brz i stabilan protok mase do krajnjeg odredišta. To znači konstantno dobar i brz utovar prikolica bez obzira na vrstu useva ili njegovo stanje.

Kernel Processor

Od kukuruza do niske silaže za nekoliko minuta
Sa mogućnošću brzog pomeranja gnječilice zrna (Kernel Processor) u radni položaj, veoma je lako da za kratak vremenski period operater adaptira kombajn sa jedne na drugu kulturu.

Kontrola dužine sečenja

Noževi

Oštri noževi garantuju manju potrošnju goriva, bolji kvalitet i veću količinu silaže. Da bi ste izvršili operaciju oštrenja noževa na 7050 seriji, dovoljno je samo da pritisnete taster u kabini.

Rezna glava menja smer obrtanja za vreme oštrenja, tako da se poleđina noža naslanja na oštreću letvu.

Rez

Podesiti dužinu reza u toku žetve ne može biti lakše zahvaljujući bestepenoj menjačkoj kutiji (IVLOC). Samo podesite željenu dužinu na monitoru i rešili ste problem. Moguće je podesiti dužinu reza od 4-19mm (za reznu glavu od 56 noževa), 5-22mm (za reznu glavu od 48 noževa) i 6-26mm (za rezn

Inteligentna rešenja

Efikasno skidanje useva svakog momenta. Sa inteligentnim rešenjima možete biti sigurni da će vaš kombajn uvek dati izvaredne rezultate, bez obzira ko njime upravlja.
7050i poseduje tri napredna sistema u standardnoj opremi: HarvestLab, AutoLOC i HarvestDoc.
Evo pojašnjenja čemu ovi sistemi služe:

HarvestLab

HarvestLab
Vrši merenje suve materije u silažnoj masi sa preciznošću od ± 2 jedinice. Isključuje potrebu uzorkovanja mase u laboratoriji.

 

AutoLOC

AutoLOC
Kombinuje bestepenu menjačku kutiju (IVLOC) i Harvest Lab senzore, tako da se dužina reza mase automatski optimizuje prema izvršenim merenjima suve materije iz Harvest Lab uređaja.

HarvestDoc

HarvestDoc
Dolazi do izražaja za vreme žetve. Omogućuje konstantno beleženje svih ključnih ulaznih informacija za pravljanje mape prinosa uz dodatak različitih mogućnosti koji unapređuju vođenje poslovanja za one koji se bave uslužnim radom.

AutoTrac

AutoTrac sistem za navođenje (opciono)
Ovaj sistem automatski osigurava optimalnu širinu zahvata pri svakom prohodu, bez obzira na vidljivost – kako danju tako i u uslovima smanjene vidljivosti.

 

JDLink

JDLink
JDLink* sistem vam omogućava da upravljate kompletnom flotom svojih mašina koje su u radu, direktno iz vaše kancelarije. Bežično putem interneta prati učinak, potrošnju goriva i lokaciju mašine.U određenom vremenskom intervalu dati podaci se prosleđuju na vaš mobilni telefon u vidu tekstualne poruke ili na vašu email adresu, što vam olakšava stalni nadzor i upravljanje tokom sezone.

*trenutno dostupno samo u nekim Europskim državama

Motor

Pet koraka do visokih perfomansi i do kvalitetne silaže.

Smanjite troškove za gorivo – a ne performanse.

Motor

1. Hlađena recirkulacija izduvnih gasova (EGR)
EGR) smanjuje emisiju štetnih gasova i doprinosi efikasnijoj potrošnji goriva: EGR hladi i meša tačno određene količine ohlađenog izduvnog gasa sa čistim vazduhom kako bi se smanjile temperature pri sagorevanju i koncentracija azot-oksida (Nox).
2. Turbopunjač sa promenljivom geometrijom krilaca (VGT)
Ugao zakretanja krilaca turbine na turbokompresoru (VGT) se menja u zavisnosti od samog opterećenja što direktno utiče na smanjenje potrošnje goriva, ali ne i na obrtni momenat na nižim obrtajima motora.

3. Snažna kompjuterska jedinica (ECU)
Udvostručena memorija, pet puta brže izračunavanje parametara kod motora sa emisijom štetnih gasova druge generacije (Tier2). Ova elektro- kontrolisana jedinica (ECU) je u mogućnosti da sačuva 7 paketa dijagnostičkih podataka.

4. Sistem ubrizgavanja goriva pod visokim pritiskom
Četiri ventila po cilindru optimizuju sistem ubrizgavanja goriva pod visokim pritiskom što za uzvrat daje bolje performanse motora, manju potrošnju goriva i nižu emisiju štetnih gasova

5. Jeftinije održavanje motora.
Produžen je interval zamene filtera motora (500 radnih sati u zavisnosti od modela motora i vrste ulja za podmazivanje).

Takođe je olakšan i pristup samom filteru prilikom zamene.

U radu

Prekoračen prag od 300 tona silaže za jedan sat rada.

Sa motorom koji obezbeđuje preko 800KS nominalne snage vi i vaš 7950, samohodni silažni kombajn, bićete gospodari na vašoj njivi. Pošto su komponente preko kojih dolazi masa u vršalicu projektovani tako da obezbede maksimalni protok uz minimalno trenje, vas će prevladati doživljaj da vozite mašinu sa bezgranično velikim kapacitetom.

Prodrive transmisija

Bestepena ProDrive transmisija je veoma laka za upotrebu. Omogućije prilagođavanje brzine rada mašine bez obzira na vremenske uslove ili stanje useva.

ProDrive transmisija

Automatska izmena brzina.
Dve brzine na menjačkoj kutiji, sa mogućnošću automatske izmene ranga brzine, omogućuju stalno usklađivanje iste za vaš samohodni silažni kombajn u rasponu od 0 do 20km/h za rad u polju i čak do 40km/h prilikom transporta. To za rezultat daje kraće vreme transporta, a samim tim i duže vreme za rad u polju.

Automatska blokada prednjeg diferencijala.
Zaključavanje prednjeg diferencijala se obavlja automatski čim se poveća procenat proklizavanja na pogonskoj osovini.

Kontrola motora/brzine.
Sistem za upravljanjem brzinom broja obrtaja motora kompenzuje opterećenje motora u korist uštede goriva. Kako sistem funkcioniše? Usklađivanjem ProDrive transmisije sa brojem obrtaja motora tako da održava optimalnu potrošnju goriva i brzinu kretanja, bilo da se kombajn nalazi na drumu, u polju ili tokom manevara okretanja na kraju parcele.

Potpuni ASR.
Sistem koji kontroliše proklizavanje pogonskih točkova kontroliše kako prednju tako i zadnju osovinu (ukoliko ima pogon na zadnjoj osovini) i omogućuje propisano prijanjanje na površinu što rezultira smanjenom potrošnjom goriva i manjim sabijanjem zemljišta.

Automatski sistem kočenja.
Automatski sistem kočenja čine dva kočiona diska potopljenja u ulju na prednjoj osovini i usklađeni su automatski sa ručicom koja kontroliše brzinu kretanja kombajna, tako da sem glavne ručice za pogon mašine nemate dodatnih poluga u kabini!

Udobnost kabine

Panoramska kabina

Panoramska kabina pruža vam izvanrednu preglednost na sve strane. Retrovizori, prekidači, monitori – sve je upravo na pravom mestu. Samo podesite visinu sedišta, namestite ugao upravljača i spremni ste za rad! Glavne kontrole ne mogu biti jednostavnije. Jedna ručica za kretanje napred – nazad i za zaustavljanje na kojoj se nalaze tasteri za podešavanje glavnih funkcija adaptera. Heder, podešavanje kontra-noža, pozicioniranje istovarne cevi i dužina reza – sve se može kontrolisati automatski.

Manipulacija utovarom

Laka manipulacija utovarom
Odlična preglednost omogućuje sigurnu i preciznu vožnju.

 

Kontrole na dohvat ruke

Kontrole na dohvat ruke
Prekidači i kontrole su pregledni i logično raspoređeni.

 

 

Jasna kontrola

Jasna kontrola
Proverite sve glavne funkcije jednim pogledom.

 

 

Svetla

Odlična vidljivost čak i noću
Moćna kabina i svetla na krovu kabine omogućavaju efikasan rad i u uslovima smanjene vidljivosti.