• +381 (0)21 400 525
  • info@kitedoo.rs
ŠUMSKI TRAKTOR LKT81 ITL dokazao svoju reputaciju u surovim uslovima šuma Zapadne Srbije

A sada, nešto neuobičajeno, što do sada niste imali priliku da vidite!
Umesto ravnice – planina, umesto oranica – šuma, umesto sunca – sneg!
A, umesto Zelenog jelena – Zeleni medved!
ŠUMSKI TRAKTOR LKT81 ITL isporučen i promovisan u šumama zapadne Srbije.

KITE DOO, kao zvanični i ovlašćeni uvoznik, diler i serviser slovačkog brenda LKT, je 13.oktobra sa ponosom promovisao prvi traktor LKT uvezen u Srbiju nakon više od 30 godina.

LKT je brend koji je dobro poznat u šumskim predelima Srbije i ima dugu tradiciju i reputaciju pouzdanog i kvalitetnog šumskog traktora. Nakon dužeg perioda reorganizacije proizvodnje i vlasničke transformacije, LKT ponovo proizvodi najkvalitetnije šumske traktore, tehnički modernizovane i unapređene.

Jedan „Zeleni medved“ LKT 81 ITL, je isporučen u JP „Nacionalni park TARA“. Praktična demonstracija u radu održana je na planini Tara, na nadmorskoj visini od preko 1.300 m.

U surovim vremenskim uslovima, i isto takvim uslovima rada, koji podrazumevaju neravan teren, velike uspone i vrlo gustu šumu, LKT81 ITL i rukovalac – majstor Vita, pokazali su šta znaju i mogu.

Traktor je bez problema savladavao velike uspone, uz to i vrlo klizav i raskvašen teren, a pri tome je izvlačio 7-8 trupaca u svakoj turi. Rukovalac, je više nego zadovoljan učinkom ovog traktora, a i zato što je nakon višedecenijskog rada u starim traktorima napokon zadužio novu, pouzdanu i moćnu mašinu.

Demonstraciji je prethodila prezentacija traktora u direkciji JP „Nacionalni park TARA“, kojoj su prisustvovali predstavnici domaćina, predstavnici JP Srbijašume i JP Vojvodina šume, kao i predstavnici Šumarskog fakulteta iz Beograda. Jednočasovna prezentacija izvršnog direktora kompanije KITE DOO, g. Đorđa Miškovića i regionalnog menadžera prodaje, g. Aleksandra Gluvića, se na kraju pretvorila u diskusiju u kojoj su razmenjena mišljenja o aktuelnim temama – problemima u nabavci šumske mehanizacije, nepostojanju državnih i evropskih subvencija … Nakon prezentacije nastavljeno je druženje na zajedničkom ručku.

Ovom prilikom se zahvaljujemo JP „Nacionalni park TARA“ i direktoru g. Dragiću Karakliću, na svesrdnoj pomoći u organizaciji ove prezentacije.

LKT81 ITL – tehnički podaci:

🟢Motor JCB 93 kW.
🟢Transmisija JCB Powershift 6/4 stepena prenosa.
🟢Hidraulična pumpa protoka 200 l/min.
🟢Sigurnosna kabina koja zadovoljava ROPS/FOPS/OPS standarde.
🟢Prednja i zadnja hidraulična daska.
🟢Duplo vitlo sa silom vuče 2×80 kN.
🟢Sajla prečnika 13 mm i dužine 70m.
🟢Zglobna šasija sa aksijalnim zglobom.

Čestitamo cenjenim kupcima i želimo im uspešan rad.🚜