• +381 (0)21 400 525
  • info@kitedoo.rs
Tajna malog rastura i loma zrna kombajna John Deere S770i

Kombajn John Deere S770i je ispunio velika očekivanja i u žetvi suncokreta – izuzetni mali lom zrna i veoma niski gubici ostvareni u žetvi pšenice, ponovljeni su i u žetvi suncokreta na poslednjem održanom prikazu u radu, na parceli porodice Tikić u Jasenovu.
Kao što smo ranije nagoveštavali, naš Kombajn Demo Tour 2020. sa aksijalnim tipom kombajna John Deere S770 smo nastavili, i oprobali se u žetvi suncokreta na parceli porodice Tikić i Jasenovu.

Rezultati govore ono što smo i očekivali od našeg kombajna – vrhunske eksploatacione performanse sa akcentom na veoma malim gubicima zrna u polju kao i lomom istog u bunkeru.

Prosečan učinak, uzimajući u obzir česte zastoje zbog potreba demo dana, je bio 2,4 ha/h sa hederom za suncokret radnog zahvata od 8,4 m.

Prosečna potrošnja goriva kombajna sa angažovanom sečkom je bila 17 l/ha.

Pored potvrđenog kvaliteta rada kombajna, gde su gubitci i dalje na moramo reći impozantnom nivou, ispod 0,4%, okupljenima je pažnju privukao ergonomski aspekt kombajna. Dovoljno je samo preneti komentar gospodina Tikića “ Ovo nije kabina, ovo je salon od kabine, apartman mali“ kojim se najbolje opisuje prostranost i jednostavnost upravljanja ovom mašinom.