• +381 (0)21 400 525
 • info@kitedoo.rs

Moćan i inteligentan, kao nikada do sad. Još više snage, izrazita inteligentnost i još veći komfor John Deere traktora nove serije 8R i 8RT, pružiće Vam maksimum u svakom trenutku provodenom u radu na polju. Sa još snažnijim Stage 3 B motorom, e 23 transmisijom, novom hidraulikom i tovarnim mogućnostima, nova 8R serija traktora garantuje izuzetne performanse, maksimalan učinak uz najniže moguće troškove rada.
Sa snagom čak i do 405 KS i IPM – om, u mogućnosti je da sa lakoćom obavlja i najteže zadatke, tako da će zasigurno zadovljiti Vaše potrebe za visokim učinkom, maksimalno iskorišćenim vremenom i niskim troškovima korišćenja.

U našoj ponudi možete pronaći sledeće modele traktora John Deere, serije 8R: 8270R, 8295R, 8320R, 8345R i 8370R.

JD powertech motor - neverovatan obrtni momenat koji vam je neophodan

JD PowerTech engine

8R serija John Deere traktora je zadržala jednostavan sistem DieselOnly za postizanje regulative emisije izduvnih gasova. 9.0 litarski PowerTech PSX motor ostvaruje do 272 kW (370 KS) pri nominalnom broju obrtaja, ili čak 420 KS sa IPM-om.

Dvostruki turbo punjač (јedan fiksni i jedan sa varijabilnom geometrijom zakrilaca) i

sistem Common Rail za ubrizgavanje goriva, obezbeđuju da dobijete snagu koja Vam je potrebna i kada Vam je potrebna.

VariCool sistem za hlađenje motora i vazduh-vazduh naknadni sistem velikog kapaciteta, poboljšavaju performanse motora. Traktori sa ovim motorima su dokazali svoju pouzdanost u svim standardnim primenama, kao i u specifičnim i teškim uslovima rada.

Transmisija kooja optimizuje efikasnost - bez obzira na režim rada

John Deere traktori 8R i 8RT serije nude vam izbor e23 transmisije ili AutoPower bestepene transmisije:

TransmissionAutoPowr transmisija

Auto Power bestepena transmisija (IVT) omogućava brzinu kretanja u tansportu do 50 km/h i znatnu uštedu u potrošnji goriva na 1713 o/min kod 8R modela, kao i brzinu od 42 km/h i uštedu u potrošnji goriva pri 1434 o/min kod 8RT modela. AutoMode, automatski podešava prenos snage sa motora na točkove, optimizujući radne performanse i potrošnju goriva.

Transmission

e23 transmisija

John Deere e23 transmisija sa Efficiency Manager-om nudi vam 23 brzine za kretanje unapred i 11 brzina za kretanje unazad – možete očekivati do 3% uštede u potrošnji goriva (ova transmisija je dostupna od jeseni 2014 godine). Takođe je dostupna i PowerShift (PST) transmisija sa 16 brzina kretanja unapred i 5 brzina za kretanje unazad. PowerShift transmisija ima lak prelaz između brzina, čime je omogućena ušteda u potrošnji  goriva, a time i

Hidraulični sistem

Hydraulic Power

8R serija traktora može biti opremljena sa 7 parova hidrauličnih izvoda (SCV) (do 6 parova na zadnjoj strani i do 2 na prednoj strani traktora) i hidrauličnom pumpom protoka do 321 lit/min, čime je omogućen rad u setvi sa teškim mašinama pri smanjenom broju obrtaja motora.

.
Hidrauličnim izvodima se lako upravlja pomoću logičnih kontrola na ekranu, pomoću hidrauličnih prekidača ili opciono preko ugrađenog džojstika.

U zavisnosti od radnih potreba, postoje dve opcije hidrauličnih pumpi:

 • 85 cm³ hidraulična pumpa koja obezbeđuje protok od 227 l/min
 • Opcija visokog protoka 85 cm³ + 35 cm³ obezbeđuje protok od 321 l/min

Rezervoar hidrauličnog ulja možete izabrati kao standardni od 40 lit.ili sa proširenjem od 90 lit zapremine.

Commandview III kabina

CommandView III Cab

CommandView II kabina

Mi u John Deere – u veoma vodimo računa o komforu  rukovaoca i ergonomiji, jer dobro znamo da udobnost eliminiše stres i zamor, a povećava produktivnost tokom Vašeg radnog dana. Zato, budite spremni za nezaboravnu i savršenu vožnju !

 

CommandView III Cab

Nova, prostrana CommandView  III kabina j neprikosnovena u svojoj klasi, zahvaljujući  hidrauličnom ogibljenju  kabine (HCS Plus),  koje se podešava sa promenom radnih uslova i ne zahteva pojedinačno programiranje u zavisnosti od uslova rada. Sedište uključuje pomeranje napred – nazad, anatomski deo za donji deo leđa, kao i bočno zakretanje. Ekskluzivna , John Deere Active, sedišta garantuju veoma udobnu vožnju u poju i po putu. Opciona kožna garnitura uključuje kožni volan,  vozačko sedište od kože sa grejačima, kao i pomoćno sedište od kože.

Premium paket opreme kabine

Izaberite Premium opremu za dodatni komfor, uključujući komandnu konzolu ugrađenu u desnu stranu sedišta.

CommandView III Cab4100 ili 4600 CommandCenter monitor

Monitori su neizostavni deo kada je u pitanju precizna poljoprivreda. Odabirom  4100 CommandCenter dobijate ekran u boji, osetljiv na dodir, dijagonale 18 cm, a odabirom 4600 CommandCenter dobijate ekran u boji,  osetljiv na dodir , dijagonele 25 cm.

 

Upravlja se kao na tabletu ili telefonu sa ekranom osetljivim na dodir. Rukovanje je lako i logično  zahvaljujući  prečicama i funkcijama pomoći na ekranu.

Jednostavnost selektivne kontrole ventila (SCV)

Kontrole za selektivne kontrolne ventile (SCV) su različite boje, da bi se lako prepoznale. Svim SCV ventilima može se upravljati konvencionalnim polugama, ali mogu i da se povežu sa džojstikom radi maksimalne sposobnosti manevrisanja.

Preciznost i kontrola za maksimalan profit

Automatsko upravljanje obezbeđuje lakše rukovanje i smanjuje ulazne troškove proizvodnje:

Precision control & accuracy for maximum profit

AutoTrac sistem omogućava da se uspešno odrade kako ravne, tako i krive putanje, da se može raditi i u uslovima smanjene vidljivosti, da se preklapanje prohoda optimizuje do 90%, što na kraju dovodi do znatne uštede u semenu, đubrivu i gorivu. Da bi ovo postigli, neophodan vam je samo StarFire 3000 prijemnik signala i AutoTrac aktivacija.

Precision control & accuracy for maximum profit

Intelligent Total Equipment Control (iTEC Pro) integriše u sebi AutoTrac sistem automatskog upravljanja sa sistemima za brzinu kretanja traktora, sistemima za podizanje prednjih i zadnje nošenih mašina, kao i blokade diferencijala na traktoru. Ovaj sistem omogućava tkz.,,bez ruku“okretanje agregata, a samim tim i smanjeno sabijanje zemljišta.

Precision control & accuracy for maximum profit

John Deere FarmSight: Koristeći ovu opciju na novim 8R/8RT traktorima, možete imati dodatnu dobit zahvaljujući najnovijim preciznim tehnologijama za upravljanje proizvodnjom.

 

Real time sistem - praćenje rada mašine iz Vaše kancelarije

Real-time fleet tracking – from your office

John Deere telematika:
JDLink obezbeđuje komunikaciju između CANBUS sistema na vasoj mašini i satelitskog pozicioniranja, čime Vam omogućava bežičnu optimizaciju rada vaših agregata i identifikuje potencijalne probleme u radu, čak i pre rukovaoca. Sistem kontinuirano prikuplja i prenosi podatke o radu mašine, omogućava pozicioniranje mašina, kao i daljinsku dijagnostiku trenutnog stanja mašine.

 

Real-time fleet tracking – from your office

John Deere daljinski pristup komandnom monitoru:

Korišćenjem JDLink infrastrukture za povezivanje sa GS 2630 monitorom u kabini traktora, John Deere daljinski pristup monitoru pomaže menadžerima da pomognu rukovaocima prilikom podešavanja mašina, prilagođavaju rad mašina trenutnim uslovima: kombajnima u žetvi, silažnim kombajnima, samohodnim prskalicama i slično. Osećaj je isti kao da ste u kabini traktora ili kombajna. Korišćenjem ove opcije, izvodi se zaključak: znatno bolja ekploatacija mašina i veća produktivnost.

Dizajniran za oranice i teške terene

Designed for the field and tough terrain

Nezavisno ogibljenje prednjeg mosta:
Povećana snaga novih John Deere traktora serije 8R olakšava rad na zahtevnim terenima i pri transportu velikih tereta, a istovremeno troši manje goriva. Nezavisno ogibljenje prednjeg mosta (ILS), zajedno sa mehaničkim pogonom

obezbeđuje bolje iskorišćenje snage traktora i prenos više snage, kako na njivi, tako i u transportu. Zahvaljujući boljem kontaktu sa podlogom, manje je sabijanje zemljišta i bolje iskorišćenje goriva.

U kombinaciji sa aktivnim ogibljenjem kabine (HCS) + sedište sa pneumatskom amortizacijom, obezbeđena je izuzetna udobnost u vožnji i radu. Unapređeni dizajn prednje osovine sa ILS-om smanjuje troškove održavanja – broj mazalica je smanjen sa 28 na 6 ili 8 (u zavisnosti od tipa osovine). Podmazivanje je jednostavno i potrebno ga je raditi na svakih 500 sati rada.

Designed for the field and tough terrain

Olakšano upravljanje

Aktivni upravljački sistem (ACS) je vrlo robustan i sveobuhvatan sistem upravljanja na svakom John Deere traktoru. Prilikom rada na njivi ili u transportu, ACS smanjuje napor rukovaoca i povecava brzinu reakcije prilikom naglih komandi, značajno smanjuje vibracije na upravljaču i generalno poboljšava udobnost rukovaoca. Istovremeno, zadržao je tradicionalni osećaj kontakta rukovaoca sa upravljačem.

 

Aktivno ogibljenje kabine

Active dampening cab suspension

Zajedno sa nezavisnim ogibljenjem prednjeg mosta, amortizacija kabine povećava udobnost rukovaoca, čime se dobija veća brzina rada i povećanje produktivnosti. Zahvaljujući smanjenim vibracijama unutar kabine, poboljšana je bezbednost i zdravstveni uslovi rada rukovaoca. Hidraulična amortizacija (ХОС +) predstavlja značajan napredak u tehnologiji izrada kabinskih amortizacija. Amortizacija kabine postiže se pomoću dva hidraulična cilindra na ramskoj konstrukciji i dva rezervoara pritiska napunjenih azotom.

360 ° LED osvetljenje

360° LED lighting

 LED osvetljenje na traktorima, John Deere serije 8R, pruža visok kvalitet belog osvetljenja i obezbeđuje bolju vidljivosti i kontrast, kao i lakši prelaz svetlosti između kabine i poklopca motora. Rezultat – manje zamaranje očiju. Obezbeđuje 40% veću širinu osvetljenja napred i 10% veće osvetljenje nazad. Ovo osvetljenje zahteva 45% manju amperažu akumulatora u odnosu na standardno osvetljenje.

22 LED svetla obezbeđuje vidljivost od 360 °:

 • 6 u poklopcu motora plus 2 halogena transportna svetla
 • 12 u krovu kabine
 • 2 levo i desno na nosačima žmigavaca
 • 2 na zadnjem blatobranu

Dva dodatna pomoćna svetla (opciono), prilikom rukovanja sa prednjim priključnim mašinama i prednjim utovarivačima.

Povećana podizna sila hidraulike

Attachability

Poboljšani hidraulični sistem na John Deere 8R i 8RT traktorima, omogućava veću univerzalnost primene, što ujedno stvara i veću produktivnost primene.
Prednji i zadnji podizni mehanizam su iTEC-kompatibilni za primenu sa priključnim mašinama. Zajedno sa AutoPower i e23 transmisijama, zadnji podizni mehanizam obezbeđuje veću podiznu moć i pri najtežim zadacima!

Zadnji podizni mehanizam

Novi 8R traktori imaju povećanu podiznu silu na krajevima poluga od 12,124 kg, što je znatno povećanje pri radu sa teškim nošenim priključnim mašinama.

Prednji podizni mehanizam

Opcioni prednji podizni mehanizam (sa prednjim priključnim vratilom, PTO), omogućava podizanje tereta do 5.200 kg i povećanu visinu dizanja.

Bolja vuča - manje sabijanje zemljišta

Less soil compaction8R traktori točkaši su opremljeni točkovima najvećeg prečnika od 2.15 m (grupa 49) i širine pneumatika od 900 mm, čime se dobija znatno bolja vuča u blatu i teškim radnim uslovima, za razliku od pneumatika manjih dimenzija. To obezbeđuje mnogo veću produktivnost i smanjenu potrošnju goriva.

 • Visok vertikalni klirens traktora i smanjeno sabijanje zemljišta.
 • Veća zapremina vazduha u pneumaticima može da smanji proklizavanje u nekim teškim radnim uslovima.

Gusenice: veća produktivnost na nagnutim terenima i lakim zemljištima

Productivity steep slopes

John Deere traktori guseničari 8RT serije obezbeđuju konstantne performanse pri smanjenom broju obrtaja motora i pružaju veliki broj radnih brzina od 0.05 do 42 km/h, koristeći bezstepenu AutoPower transmisiju – ovo je ostvareno korišćenjem CommandView III kabine sa kontrolama na upravljačkoj Command Arm konzoli. Opciono, može se izabrati 16 PST transmisija (PowerShift) ili e23 transmisija koja je dostupna od jeseni 2014. godine.

Lak na zemljištu

John Deere traktori guseničari 8RT serije imaju međuosovinsko rastojanje od 2515 mm, čime se dobija najbolja moguća stabilnost i raspodela težine, a veća površina naleganja obezbeđuje smanjeno sabijanje zemljišta:

 • Brzina kretanja od 42 km/h na putu, zahvaljujući jedinstvenom ogibljenju sa vazdušnim jastucima
 • Bolje prijanjanje sa zemljištem, bolja vuča i manje oscilacija tokom vožnje
 • Unutrašnji planetarni pogon gusenica
 • Poluge za zatezanje obezbeđuju konstantnu zategnutost gusenica i eliminišu trzaje u toku rada
 • Robusni i velikih dimenzija, srednji valjci u gusenicama

Pogledajte video klip kompanije John Deere o najsuperiornijim John Deere traktorima: