Modeli sa malom šasijom

90-120KS + 20KS IPM – TIER IV

Sa novom serijom traktora, John Deere podiže još jednom lestvicu u ovom segmentu proizvodnje traktora, gde pored odlične preglednosti pruža odličnu okretnost. U kombinaciji sa navigacijom na Cornerpost-u A stuba i mogućom AutoPowr bestepenom transmisiom, pruža znatno više mogućnosti kako bi se dosegao viši nivo performansi. Setva, prskanje, međuredna kultivacija, rad sa mašinama zelene linije i rad sa prednjim traktorskim utovarivačem od sada su pravo uživanje.

Zahvaljujući dizajnu sa oborenom haubom u kombinaciji sa Corner Display-om, četiri nova modela 6090M, 6100M, 6110M i 6120M sa kratkom šasijom, najprodavanije 6M serije John Deere traktora na tržištu Srbije ikada, pružaju zapanjujući pregled i pogled unapred, apsolutno bez prepreka. Sa pripremom za prednji traktorski utovarivač dolazi i džojstik, sa kojim se dobija velika upotrebna vrednost, čak i kada se ne upotrebljava utovarivač, jer se pomoću njega mogu kontrolisati zadnji izvodi kao i promena smera kretanja.

6100M Traktor

 • Maksimalna snaga od 111 ks (81 kW) (ECE-R120) + 14 ks (11 kW) IPM
 • Motor od 4,5 l sa 4 cilindra
 • 5,7 t i međuosovinsko rastojanje od 2.400 m

6M serija traktora

Svi modeli

KOMFOR

Vaš traktor je vaša kancelarija i radno mesto, zato se postarajte da rad u njemu bude prijatan i opušten

Za potpuni komfor zaduženi su TLS ogibljenje prednjeg mosta, mehaničko ogibljenje kabine, Premium vazdušno ogibljeno sedište, amortizacija udara teških i dugačkih priključaka na uređaju za agregatiranje. Kada se sve u paketu uzme u obzir, poništavaju se skoro svi neželjeni pokreti koji dolaze do rukovaoca, tako da rukovaoc poseduje potpuno udobnu i komfornu vožnju.

Najveće promene u novoj 6M seriji su primetne u samoj kabini. Tradicionalnu analognu instrument tablu, zamenio je digitalni displej postavljen na A stubu kabine, na kojima se mogu ispratiti sve bitne funkcije. Sam displej je podeljen u dve celine, gde se na gornjem prate radni parametri traktora, dok se na donjem delu ekrana konfiguriše sam traktor i ekskluzivitet je da se od sada u 6M seriji, bez dodatnih monitora, može priuštiti znatno jeftinije navigacija, koja se takođe može ispratiti na donjem delu „Cornerpost“ displeja. Ukoliko želite da pristupite višem nivou tehnologije, na raspolaganju je takođe i monitor 4 generacije, 4640. Samo konfigurisanje traktora je sada premešteno na pomenuti „Cornerpost“ displej, gde se uz pomoć komandi i prečica na komandnoj konzoli vrši podešavanje. Za još veći komfor traktor može da se konfiguriše sa CommandArm-om, pri čemu su komande postavljene u zaslonu sedišta. Usled intuitivnih kontrola, potrebno je samo nekoliko minuta da se adaptirate na novitete, i imaćete osećaj kao da ste ceo radni vek proveli u ovim traktorima. Sa pripremom za prednji traktorski utovarivač dolazi i džojstik, sa kojim se dobija velika upotrebna vrednost, čak i kada se ne upotrebljava utovarivač, jer se pomoću njega mogu kontrolisati zadnji izvodi kao i promena smera kretanja.

Pored udobne vožnje za povećanje ergonomskog aspekta pobrinuće se i komforna, zvučno izolovana kabina sa pragom buke od 70dB u celokupnoj 6M seriji.

Sa velikim staklenim površinama, bez mrtvih uglova, imaćete odličan pregled radova sa pozicije rukovaoca. U vrelim letnjim danima na raspolaganju vam je automatski klima uređaj, dok je tokom hladnih kišnih dana na raspolaganju veliki broj otvora za grejanje, koji ne dozvoljava pojavu iritirajućeg kondenza na staklenim površinama.

6M serija traktora slika 14
6M serija traktora slika 14

Za noćne uslove rada na raspolaganju je LED osvetljenje, koje pruža bolje osvetljenje, a ujedno troši i manje energije, bez velikih potreba za održavanjem. Sam svetlosni spektar osvetljenja je više prilagođen svetlu dana, tako da ćete noćne radove obavaljati uz manje naprezanja.

Kako biste sebi znatno olakšali posao, John Deere na 6M seriji može da vam ponudi električni džojstik čija je prvenstvena namena manipulacija sa prednjim traktorskim utovarivačem.

Međutim, sam džojstik je izuzetno prilagodljiv pa tako može imati višestruku namenu i u rukovanju samim traktorom kada nije agregatiran prednji traktorski utovarivač. Od sada džojstik omogućuje kontrolne funkcija u vidu PowrReversera za promenu smera kretanja, kontrolu dva para hidrauličnih izvoda i mogućnost promene stepena prenosa, tako da u radu nećete imati potrebe da pomerate ruku dalje od džojstika, jer su vam sve bitne funkcije u vašoj ruci ispod prsta.

SNAGA

Izvor daleko poznate John Deere snage nastaje ispod zelene boje 2 tipa motora u 6M seriji 4,5L EWL i 6.8 PVS i PSS

Velika snaga i efikasnost celokupnog traktora postignuta je prevashodno time što su svi sklopovi dizajnirani i konstruisani u John Deere fabrikama, za potrebe John Deere traktora, pri čemu se nije pristajalo na kompromisna rešenja kako bi se redukovali troškovi u proizvodnji.

I tako sa svakim delom u slagalici zvanoj traktor, počevši od kabine, preko motora do poslednjeg segmenta. Izvor snage na traktoru, konstruisan je tokom opsežnih ispitivanja, čime se došlo do najoptimalnije krive obrtnog momenta i snage, sa kojima se prevazilaze i najveći otpori koji nastaju u teškim radovima.

Neretko ćete u brošurama pročitati da je rezerva obrtnog momenta preko 40%, da je opseg konstantne snage dostupan u širokom dijapazonu broja obrtaja motora, da se maksimalna snaga postiže na niskim obrtajima usled varijabilne geometrije turbine, da se brojevi obrtaja redukuju u transportu usled dostizanja maksimalne brzine kretanja, da se pomoću IPM snaga traktora povećava u radu sa kardanom i još dosta toga…

Ako ne znate čemu to sve služi, setićete se nečeg od navedenog kada nastavite sa radom, kada drugi traktori budu morali da smanje dubinu obrade, smanje brzinu kretanja ili čak stanu u potpunosti. Bilo da se odlučite za motore Tier II ili Tier IV, odabrali smo najbolju moguću tehnologiju kako snaga i potrošnja ne bi trpile ni u jednom trenutku.

Za 6M seriju na raspolaganju su tri tipa motora:

 • 4-cilindrični 4,5L EWL na modelima do 6120M
 • i 4,5L PSS na modelima do 6140M,
 • a za modele od 6155M na raspolaganju je 6-cilindrični 6,8L PVS motor.

EFIKASNOST

Optimizovane karakteristike motora, efikasni menjački prenosnici, napredna tehnologija sa paketom opreme za Preciznu Poljoprivrednu Proizvodnju, pružiće vam najefikasnije iskorišćenje projektovanih kapaciteta traktora.

Kako bi se snaga motora sa što manje gubitaka prenela do točkova, na raspolaganju su John Deere visokoefikasni menjački prenosnici, koji postižu imponzantnu efikasnost od 90% u 6M seriji. Kako je transmisija jedan od ključnih faktora efikasnosti celokupnog traktora, izborom odgovarajućeg stepena prenosa pri datom radnom režimu motora i ostvarivanje optimalne eksploatacione brzine kretanja za prevezilaženje otpora u zemljištu ili na kardanu, je od ključnog značaja.

Kod 6M serije na raspolaganju su nekoliko različitih menjačkih prenosnika: PowerShift menjački prenosnici – PowerQuad Plus, AutoQuad Plus i CommandQuad Plus, a kod modela do 140KS na raspolaganju je još i AutoPowr bezstepena transmisija.

Pored snage motora, pravilno raspoređene mase i odgovarajućih pneumatika koji pretvaraju potencijalnu snagu u vuču, uvek preporučujemo da se traktor konfiguriše i sa TLS suspenzijom prednjeg mosta, jer se time dodatno povećava trakcija prednjih točkova, a sinhronizacijom položaja TLS-a u skladu sa opterećenjima na zadnjim vučnim polugama, moguće je povećati vučnu snagu za čak 7%, u odnosu na fiksnu vezu prednjeg mosta.

Moguće opcije menjačkih prenosnika su:

6M serija traktora slika 5

AutoPowr™

AutoPowr™ je hidromehanički prenos koji dostavlja neprekidnu i kontinuiranu snagu pri brzini kretanja između 50 m/h i 40 km/h. AutoPowr™ je dostupan kod manjih modela u okviru 6M serije, počevši od modela 6090M pa do modela 6140M. Ovaj tip menjača održava izabranu brzinu tako što automatski reaguje na promenljive uslove opterećenja. Kada se ostvari željena brzina kretanja po putu, broj obrtaja motora će automatski pasti na minimalni nivo koji je potreban za održavanje željene brzine – čime se smanjuje buka i štedi gorivo. 40 km/h se dostiže pri 1.470 o/min. AutoPowr™ obezbeđuje 100% mehaničku snagu pri sledećim radnim brzinama: 3 km/h (teška vuča), 9 km/h (laka vuča), 18,5 km/h (težak transport) i 38 km/h (lagan transport).

6M serija traktora slika 6

CommandQuad Plus

CommandQuad Plus je potpuno automatizovani tzv. “full power shift” menjački prenosnik, sa mogućnošću automatske promene kako stepena prenosa tako i rangova. Takođe, pored ove opcije moguće je raditi i u manuelnom modu, sa ručnom promenom stepena brzina. Prva razlika koja se uočava je mala ergonomska ručica menajača, na kojoj je postavljen i skrol taster za postavljanje ciljne brzine kretanja sa što manjim angažovanjem snage motora. Takođe, pored ove prednosti tu je i EcoShift mod pri čemu se smanjuje broj obrtaja motora na samo 1.670 o/min, pri kretanju od 40 km/h. Takođe opcija zaustavljanja bez upotrebe kvačila će vam u mnogome olakšati rad sa čestim zaustavljanjima.

6M serija traktora slika 7

PowrQuad Plus

PowrQuad Plus je PowerShift transmisija dostupna u tri verzije: 16/16, 20/20 i 24/24. Sve nude brzo prebacivanje, uključujući prilagođavanje brzine za neometano prebacivanje između rangova. Upravljanje je sa jednom ručicom sa funkcijom ručnog kvačila i odabirom stepena prenosa pomoću tipki. Tehnologija SoftShift čini prebacivanje stepena prenosa glatkim, čak i pod opterećenjem.

6M serija traktora slika 8

AutoQuad Plus

AutoQuad Plus nudi sve pogodnosti koje poseduje PowrQuad Plus sa dodatnom prednošću automatskog moda prebacivanja stepena prenosa u okviru jednog ranga. Dostupne su verzije 20/20 i 24/24. Opcija EcoShift (40 km/h) i niskog broja obrtaja motora između 1.580 i 1.680, kako bi se potrošnja goriva i emisije izduvnih gasova smanjila i do 23 %.

Prenos snage u određenim momentima se odvija hidrostatičkim putem, pa se zato John Deere u 6M seriji odlučio da implementira najefikasniji sistem koji je u stanju da menja protok i pritisak u zavisnosti od trenutnih potreba potrošača hidrauličnog ulja. Sistem PFC (kompenzacija pritiska i protoka) poseduje klipnu pumpu i moguće je postaviti na svim modelima traktora iz 6M serije, dok protoci hidraulučnih pumpi za modele do 155KS dostižu 114 l/min, i to je od sada novina da se na modelima 6175M i 6195M može postaviti pumpa od 155 l/min, sa kojom se zadovoljavaju potrebe i najzahtevnijih priključaka.

Kako bi se obezbedio dovoljan broj hidrauličnih izvoda u ponudi su maksimalno 4 para zadnjih izvoda ili 3 para izvoda i priključak za Power Beyond (direktan tok ulja iz hidruličnog sistema ka zahtevnim hidro motorima). Moguće je odabrati mehaničke ili elektro izvode, sa kojima se postiže visok stepen automatizacije sa iTec opcijama i drugim naprednim sistemima.

Sama podizna moć zadnjeg uređaja za agregatiranje se kreće od 4.350/5.700 kg II/IIIN (osnova/opcija) kod modela sa kratkom šasijom, 5.700/6.400 kg IIIN kod modela sa malom šasijom, 7.650 kg IIIN kod modela sa srednjom šasijom i 9.050 kg IIIN/III kod modela sa velikom šasijom. Kod svih opcija je u skladu sa podiznom kategorijom moguće postaviti hidraulični topling.

6M serija traktora slika 9
6M serija traktora slika 9

Moćni zadnji podizni uređaj sa veliki brojem opcija za potrebe hidruličnih priključaka

PRECIZNA POLJOPRIVREDA

Poslednja reč tehnologije:
Pretvorite želje u realnost, kontrolišite svaki segment proizvodnje

Ne zaboravimo da posmatramo poljoprivredu kao svaki drugi ozbiljan biznis, iz koje je potrebno ostvariti što veću ekonomsku dobit, a da pri tome ne zaboravimo ni na ekološki aspekt. Da bismo kontrolisali potrošna sredstva, smanjili količinu zaštitnih sredstava i veštačkih đubriva, smanjili broj prohoda, eleminisali preklapanje, ostvarili kretanje po stalnim tragovima, i još dosta toga, potrebna nam je odgovarajuća tehnika koja te sve te podatke može da obradi i kontroliše izvršne elemente na našim mašinama. Ukoliko želite samo osnovne funkcije koje pruža navigacija kao što je AutoTrac navođenje, onda od sada na novoj 6M seriji možete ostvariti bez dodatnih monitora, već pomoću prikaza na fabričkom „Cornerpost“ displeju. Time je navigacija dostupnija i onim poljoprivrednicima, koji su preciznu poljoprivredu posmatrali kao skupu investiciju .John Deere u okviru 6M serije nudi i napredniji 4640 Command Center, koji ispunjava i više od toga što je potrebno jednom naprednom poljoprivrednom gazdinstvu.

Neke od naprednih funkcija koje je moguće ostvariti pomoću CommandCentra 4640 su:

 • Section Control
 • Isobus Documentation
 • Turn Automation
 • Implement Guidance
 • Data sharing (preko JD Linka i InField Sharing među mašinama)
 • Machine Sync

IZDRŽLJIVOST

Jedinstveni koncept pune šasije na koju možete da se oslonite. Svom težinom.

Jedinstven koncept pune šasije, čini John Deere traktore robusnim, spremnim da izdrže i najteže radove. Mnoge su prednosti ovakve konstrukcije, a najbitnije su:

 • Motor i menjač se postavljaju na šasiju, te su izloženi manjim naprezanjima
 • Omogućena veća nosivost bez dodatne mase traktora
 • Konstrukciona masa se ravnomernije raspoređuje na prednju i zadnju osovinu
 • Šasija nosi teret i opterećenje, dok pogonski most prenosi snagu od motora
 • U slučaju defekta, nije potrebno razdvajanje traktora, već je olakšan pristup modularnim sklopovima

ISPLATIVA INVESTICIJA

John Deere nisu samo mašine – John Deere je sigurna investicija

Ukoliko želimo da budemo uspešni u svom poslu, onda moramo da držimo konce u svojim rukama. Prilikom razmišljanja o kupovini bilo koje mašine, trebalo bi da se vodimo načelima kao prilikom investiranja u bilo koju drugu investiciju. Kako mašine imaju proizvodnu namenu, logično je da bi trebali sa njima da doprinesemo stvaranju veće dobiti, da tokom eksploatacionog perioda svedemo troškove održavanja na što nižu vrednost i da prilikom odluke da prodamo mašinu, njena vrednost bude što veća. Kada zatvorimo investicioni krug sa prodajom mašine, onda zapravo znamo koliko nam je investicija bila isplativa. Upravo zbog toga što John Deere mašine poseduju sva tri ključna faktora, prepoznati su na tržištu kao investicija koja sa sobom nosi najmanji rizik.

6R Serija traktora - isplativa investicija
6R Serija traktora - isplativa investicija