Modeli sa ekstra velikom šasijom

230KS – 250KS + 40KS IPM – TIER IV

Najaktuelniji traktori iz 6R Premium serije su modeli sa ekstra velikom šasijom od 230KS i 250KS, čime su proširili ovu gamu traktora sa snagom do maksimalnih 300 KS sa IPM-om. Sa sigurnošću će zadovoljiti svaki zahtev koji se stavi pred njih, podižući produktivnost, komfor i kvalitet izvođenja radova na najviši nivo.

Poslednja reč tehnologije primenjena na ovim traktorima sa CommandCenter Gen4 pruža niz mogućnosti, od osnovnih opcija kao što je AutoTrac, do naprednijih opcija kao što je MachineSync, TurnAutomation i daljinski pristup traktoru.

Ovi traktori imaju širok spektar primene, od osnovne obrade preko dopunske i rada sa zahtevnim priključcima sa potrebama za velikom količinom ulja jer poseduje PFC hidraulični sistem, protok pumpe od 160 l/min sa Power Beyond priključkom. Isto tako sa odličnim odnosom mase i snage, brzinom kretanja od 50 km/h i AutoPowr IVT transmisiom, ovi traktori su idealni za transportne operacije sa niskim nivoom potrošnje goriva, što je zabeleženo i na PowerMix 2.0 testu (Status 1.8.2018).

Ukratko rečeno, traktori za sve poslove, koje možete maksimalno iskoristiti tokom cele godine i tako smanjiti broj neophodnih traktora na vašem gazdinstvu na optimalan broj.

6230R Traktor

 • 253 ks (186 kW) maks. snaga (ECE-R120) + 28 ks (20 kW) IPM
 • Motor od 6,8 l sa 6 cilindra
 • 9,65 t i međuosovinsko rastojanje od 2,90 m
 • XXL ComfortView™ kabina ( 3,33m³) sa 2 panoramskih vrata ili B-stubom sa leve strane i CommandCenter™ ekranom 4. generacije sa 71 d(B)A
 • Izbor menjača: AutoPowr

6R serija traktora

Svi modeli

KOMFOR

Uz 6R seriju imate mogućnost da od kabine napravite prvoklasno radno okruženje u kojem je pravi užitak provoditi vreme

Impresioniraćete se već samim ulaskom u kabinu 6R serije traktora. Traktori ove serije su namenjeni kako velikim poljoprivrednim kompanijama, tako i privatnim gazdinstvima, gde prvenstveno sami vlasnici provode najviše vremena u traktoru. Svi ergonomski aspekti su dignuti na najviši mogući nivo, što pruža maksimalan užitak u radu.

U unutrašnjosti se primećuju znatne promene, koje do sada nisu bili svojstvene John Deere traktorima, a kao jednu od najvećih navodimo CommandPro džojstik. Ovaj džojstik može biti integrisan na CommandArm zaslonu, tako da ćete zavaljeni u udobnom sedištu imati na dohvat ruke potpuno sve kontrole bitne za vaš rad. CommandPro džojstik ne samo što sa ergonomskog apsekta odlično leži u ruci, već se posle par trenutaka provedenih u traktoru zapitate kako ste mogli da radite do sada bez ovako intuitivne ručice.

Gurnite ručicu unapred za ubrzanje, povucite unazad za usporavanje ili samo sa jednim klikom postignite zadatu brzinu kretanja. Ono što je još benefit, jeste da možete pužnom brzinom da se krećete prilikom agregatiranja ili da promenite smer kretanja. Uz pomoć 11 programabilnih tipki, možete sebi iskonfigurisati kontrole za Isobus kontrolu priključaka, AutoTrack navođenje, iTec, eSCV i još mnogo toga.

Kada se intuitivnim kontrolama pridruži i paket za Preciznu Poljoprivrednu Proizvodnju uz AutoTrack RTK navođenje sa paketima kao što je Turnautomation (automatsko okretanje na uvratinama), iTEC (upravljanje sa više zadatih kontrola na jedan klik), Implement Guidance (navođenje priključaka), Section Control (Kontrola sekcija u skladu sa zadatim parametrima) i još dosta toga, rukovanje sa 6R traktorom je čista igra.

Ergonosmki dizajnirana CommandPro ručica postavljena na CommandArm-u će se stopiti sa vašom rukom

Kada Vam se posao pretvori u radni dan od 24h u špicu sezone, onda sve prednosti prostrane CommandView kabine od 3,3 m3 dolaze do izražaja. Svaki pogled oko traktora i ka priključnoj mašini seže još dalje, zahvaljujući velikim staklenim površinama, panorama vratima i konstrukciji kabine baziranoj na 4 uska stuba, koji ne zaklanjnaju pogled. Ukoliko iz nekog razloga zahtevate dodatni otvor za cirkulaciju vazduha, u tom slučaju kabina traktora može biti opremljena nešto manjim vratima i bočnim prozorom – izbor je na vama.

Izuzetno prostrana, tiha i pregledna CommandView kabina na 6R seriji

Traktori 6R serije se između ostalog nalaze u Premium kategoriji zbog izuzetne ergonomije koju pružaju. Potresi koji nastaju pu radu sa 6R traktorima amortizuju se na tri tazličite tačke, počevši od TLS Plus ogibljenja prednjeg mosta, zatim HCS Plus hidrauličnog ogibljenja kabine, i na kraju Ultimate vazdušno sedište kompenzuje i najmanje pokrete, tako da rukovaoc ostaje relaksiran u svom sedištu.
TLS Plus ogibljenje prednjeg mosta, automatski postavlja senzitivitet hidrauličnih cilindara i sinhronizuje rad sa zadnjim podiznim polugama. Pored toga, TLS Plus automatski usklađuje rad sa promenom brzine kretanja, otporom koji stvara priključak na zadnjim podiznim polugama, promeni mase i opterećenja u radu sa prednjim traktorskim utovarivačem. U slučaju da je potrebno zakačiti priključak ili teg na prednje podizne poluge, moguće je spustiti traktor na određeni nivo za olakšano agregatiranje. TLS Plus ima dvojaku namenu, pored komfora koji pruža, ovaj sistem takođe doprinosi boljoj trakciji prednjih točkova sa podlogom i do 10% boljim vučnim performansama.

TLS Plus ogibljenje pruža komfor na najvišem nivou uz dodatno iskorišćenje vučne sile od 10%

HCS Plus hidraulično ogibljenje kabine se oslanja na šasiju preko hidro cilindara i u odnosu na mehaničko ogibljenje sinhronizuje svoj rad u skladu sa nekoliko parametara koje prima iz procesora. Tako se vrši sinhronizacija u skladu sa položajem TLS Plus ogibljenja, ubrzanjem i usporavanjem traktora, trenutnim stepenom prenosa, brzinom kretanja.

Zbog navedene sofisticirane opreme kao i kada se svemu tome pridoda Premium ogibljeno sedište, komfor je zagarantovan.

HCS Plus hidraulično ogibljenje kabine sinhronizuje rad sa nekoliko parametara traktora kako bi se eliminisalo svako suvišno kretanje

6R John Deere serija u svakom trenutku nudi pravi odgovor za izuzetnu vidljivost bilo da se radi o sunčanom danu, kišovitom danu sa velikom vlažnošću koja doprinosi stvaranju kondenza ili u slučaju noćnih uslova rada. Na raspolaganju su vam paketi za zasenu sa prednje i zadnje strane, zatim visoko efikasan klimatizacioni sistem i grejači na zadnjem staklu za eliminisanje pojave kondenzacije, a kako biste noćne uslove pretvorili u dan i produžili radno vreme, tu je 12 LED svetiljki koje obasjavaju 360 stepeni oko traktora, a pri tome pružaju boju kojom se manje naprežu oči u odnosu na klasične sijalice. Na sve to na CommandCenter ekranu može se odabrati kombinacija svetala koju želite da angažujete.

Varijabilnim protokom ulja od upravljača ka točkovima se olakšava manevrisanje

Da biste u pravoj meri shvatili do kog detalja je John Deere vodio računa da rukovanje sa 6R serijom bude olakšano, navodimo vam i primer Varijabilnog zakretanje prednjih točkova traktora. Ukoliko se ubrzano okreće volan na traktoru, povećava se protok hidrauličnog ulja, što dalje dovodi do bržeg zakretanja točkova. Ova opcija je od posebnog značaja kada se manevriše na uskom prostoru prilikom rada sa prednjim traktorskim utovarivačem, čestog okretanja na uvratinama itd.

Nivo buke kao na automobilima, kvalitet završnih materijala na izuzetnom nivou gde se sa kožom mogu obložiti gotovo sve površine koje vas okružuju, sistem za zabavu na vrhunskom nivou i bluetooth konekcija sa mobilnim uređajem doprinose ugođaju da svaki vaš naredni potez bude urađen sa lakoćom.

SNAGA

Više snage sa manje štetnih gasova

Seriju 6R sačinjava 10 različitih modela od 110 KS do 250 KS nominalne snage motora, dok svaki od modela ima dodatnu IPM snagu, pa se tako maksimalna snaga sa IPM-om u 6R seriji kreće od 135 KS pa do čak 300 KS. U ovu seriju se postavljaju tri tipa motora, 4-cilindrični PSS motori u modelima do 6135R, dok se u veće modele od 6145R pa sve do 6250R postavlja 6-cilindrični PVS i PSS motori. Izduvni gasovi motora ispunjavaju normu Stage IV, koju ostvaruju pomoću EGR + DPF + SCR komponenata i Common Rail tehnologije ubrizgavanja goriva pod visokim pritiskom od 2.500 bar-a, koju kontroliše savremena kontrolna jedinica. Ovako složenom tehnologijom, gde se Nox redukuju u SCR katalizatoru sa ubrizgavanjem DEF (uree), a PM (čvrste čestice čađi) redukuju u DPF filteru, ostaje više prostora da se deluje različitim metodama na same radne parametre motora. Motori koji ne poseduju ovakvu tehnologiju prečišćavanja, izduvna emisija se intezivnije redukuje kontrolom samog procesa sagorevanja u cilindru, pa se tako postiže kompromisno rešenje na račun radnih performansi motora. Potrošnja DEF-a kod naših motora je svedena na minimalnu količinu, u procentualnom iznosu od 2-3 % od potrošnje goriva. Konstantana snaga kod motora od 4,5L se postiže u opsegu broja obrtaja od 1.550-2.100 o/min, dok se kod motora od 6,8L ona postiže u intervalu od 1.600-2.100 o/min i to pri rezervi obrtnog momenta od 40%.

Karakteristika obrtnog momenta i snage kod traktora 6250R

Inteligentno Upravljanje Snagom (1) obezbeđuje dodatnih 40KS u ris vim i poslovima sa priključnim kardanskim vratilom, max. snaga (2) i max. obrtni moment (3) se postiže u opsegu između 1.900 i 1.600 o/min, kako bi se obezbedio optimalni odziv sa malom potrošnjom goriva.

Dodatnoj efikasnosti celokupnog pogonskog mosta, doprinosi i TLS Plus ogibljenje prednjeg mosta, koji u sinhronizovanom radu sa zadnjim vučnim polugama, obezbeđuje i do 7% bolju vučnu karakteristiku traktora u odnosu na fiksnu vezu.
Ako ne možete da shvatite trenutno šta označavaju ove vrednosti, onda ukratko možemo da kažemo da ćete sa ovako snažnim motorima, IPM-om i efikasnim pogonskim mostom nastaviti sa radom kada drugi budu ipak posustali, a pri tom ćete voziti ris vi koji drži ris v u niskoj potrošnji goriva u ris vim, što je zabeleženo na DLG testu, sa modelom 6250R.

EFIKASNOST

Savršena sinhronizacija svih radnih sklopava je zadužena za efikasnost prenosa snage, zbog čega je zabeležena rekordno niska potrošnja u odnosu na konkurentne

Modeli iz 6R serije isporučuju sveukupnu efikasnost preko 93 % na točkove. Ovako superiorna efikasnost, koja je odlika samo John Deere traktora, je posledica izuzetne sinhronizacije svih sklopova. Snažan motor sa povećanjem obrtnog momenta od 40%, efikasni rashladni sistem, efikasna transmisija i mogućnost postavljanja velikih pneumatika kod modela 6230R-6250R, koji mogu biti i do 2.05 m, su samo neki od razloga za ovako impresivan rezultat.

Izuzetno dobra usklađenost mase i snage od 31 kg/KS kod modela 6230R – 6250R, predodređuje ih za svestrane radove. Od ovih traktora ćete dobiti svu neophodnu snagu sa velikim uštedama u gorivu: Traktor 6250R je na PowerMix 2.0 testu (Status 1.8.2018) u transportu, ostvario najmanju potrošnju u odnosu na konkurentne traktore, dok je i model 6215R ostvario isti rezultat na testu sprovedenom od strane Poljoprivredne komore Donje Saksonije (Nemačka) test traktora 2020 iz segmenta traktora do 250 KS; www.lwk-niedersachsen.de.

 • Menjački prenosnici u 6R seriji mogu biti PowerShift, robotizovana Direct Drive i bezstepena AutoPowr transmisija, što ih čini traktorima sa najvećim izborom transmisija na tržištu.
6R Serija traktora Slika 11

PowerQuad

PowerQuad transmisiju je moguće konfigurisati na modelima do 6215R. Ova transmisija kod modela sa 4 cilindra obezbeđuje 24/24 stepena prenosa, dok kod modela sa 6 cilindara obezbeđuje 20/20 stepena prenosa. Sve nude brzo prebacivanje uključujući prilagođavanje brzine za neometano prebacivanje između rangova. Upravljanje je sa jednom ručicom sa funkcijom ručnog kvačila i odabirom stepena prenosa pomoću tipki. Tehnologija SoftShift čini prebacivanje stepena prenosa glatkim, čak i pod opterećenjem.

6R Serija traktora Slika 12

AutoQuad Plus

AutoQuad Plus nudi sve pogodnosti koje ima PowrQuad Plus sa dodatnom prednošću automatskog moda prebacivanja stepena prenosa u okviru jednog ranga. Dostupne su verzije 20/20 za modele sa 4 cilindra i 24/24 za modele sa 6 cilindara. Opcija EcoShift (40 km/h) i niskog broja obrtaja motora između 1.580 i 1.680, kako bi se potrošnja goriva i emisije izduvnih gasova smanjila i do 23 %. EcoShift opcijom na ovom menjačkom prenosniku se štedi gorivo i postiže manja buka prilikom kretanja.

6R Serija traktora Slika 13

DirectDrive

DirectDrive – ako ste ljubitelj većeg komfora u vožnji sa ovim robotizovanim menjačkim prenosnikom, ćete biti više nego zadovoljni. Konstruiran, razvijen i testiran u potpunosti od strane John Deere-a, za potrebe teških poljoprivrednih poslova. DirectDrive primjenjuje visokoefikasni mehanički prenos sa robotizovanom promenom, što je ostvareno pomoću tehnologije dvostrukog kvačila sa dva prenosna vratila. Time su ovi prenosnici izuzetni za teške radove, sa karakteristikama bezstepenih menjačkih prenosnika. Direct drive transmisija nudi 24/24 stepena prenosa, sa opcijom Automatskog kvačila, bez potrebe pritiska pedale kvačila prilikom potpunog zaustavljanja. Sa Eco modom dodatno se smanjuje potrošnja i dodatno povećavaju vrhunske

AutoPowr

AutoPowr je varijabilna transmisija koja pruža bezstepeno podešavanje brzine kretanja od 50 m/h do 50 km/h. Prilikom dostizanja maksimalne brzine kretanja, motor automatski redukuje obrtaje ris vim minimalni nivo, sa čime se smanjuje buka i štedi gorivo. 50 km/h se održava pri 1.630 o/min, dok se brzina od 40 km/h postiže sa samo 1.300 o/min. Ono što je važno, za potrebe teških radova pri velikim opterećenjima, AutoPowr isporučuje 100% mehanički prenos snage, dok ris vim ostalim brzinama taj odnos nikad nije manji 60% u korist mehaničkog prenosa, što ga čini izuzetno dugotrajnim i robusnim.

AutoPowr je moguće konfigurisati sa manjom upravljačkom ručicom, dok se sa CommandPro džojstikom iz ove transmisije postiže puno iskorišćenje njenih opcija i mogućnosti.

AutoPowr je moguće konfigurisati sa manjom ručicom i sa CommandPro džojstikom.

Princip rada John Deere AutoPowr menjačkog prenosnika sa udelom mehaničog prenosa 60-100 %

Podizna moć modela iz 6R serije

Traktori iz 6R serije namenjeni su raznovrsnim poslovima, pa je iz tog razloga podizna moć zadnjih podiznih poluga povećana, dok se ukupna dozvoljena masa kreće do čak 15 tona kod modela 6230R i 6250R, pa je tako moguće agregatirati i teške širokozahvatne priključke.

Još jedna bitna karakteristika ove serije traktora je ta što se kod svih modela nalazi PFC (kompenzacija pritiska i protoka) hidraulična pumpa, tako da se radnje koje imaju potrebu za velikom količinom hidrauličnog ulja, odvijaju u skladu sa potrebama za uljem u datom trenutku. Hidraulična pumpa na modelima 6145R – 6215R ima opcioni protok od 155 l/min, dok modeli 6230R – 6250R imaju protok od 160 l/min, koji se postiže već pri brzini motora od 1,500 o/min. Maksimalni broj hidrauličnih izvoda je 6 ili 5 + 1 Power Beyond, na kojima se sva podešavanja vrše kroz Command Center, dok se upravljanje izvodima može vršiti preko elektro kontrola, kontrola na džojstiku ili na CommandPro džojstiku. Dodatno, ukoliko se postavlja hidraulični topling, moguće je na braniku staviti spoljašnju kontrolu izvoda.

PRECIZNA POLJOPRIVREDA

Poslednja reč tehnologije:
CommandCenter 4. Generacije nudi najviši nivo tehnologije sa čime ćete podići nivo vašeg poslovanja

Primarni korisnički interfejs na 6R seriji se nalazi na displeju CommandCenter-a 4 generacije. Ovaj displej pruža vrhunski doživljaj, sa intuitivnim komandama i naprednim opcijama kao što je „swipe“ funkcija.

Uz 6R seriju moguće je konfigurisati jedan od 2 ponuđena displeja CommandCenter 4200 ili 4600. Postoji mogućnost korišćenja samo jednog ili dva sinhronizovana monitora. Dodatni monitor 4 generacije udvostručuje površinu ekrana, tako da možete pratiti i kontrolisati više funkcije u isto vreme, kao recimo gledanje kontrolnih funkcija traktora na primarnom, a navođenje na dodatnom monitoru. Moguće je prebacivati prikazane funkcije sa jednog monitora na drugi, kako biste sve podesili po svojoj želji.

CommandCenter 4. generacije 4200 od 8,4” i 4600 od 10”

Sa 4 Generacijom Command Centra se rukuje slično kao sa tabletom, uz “swipe” funkciju. Dostupni su u veličinama od 8,4” i 10”. Ekrani osetljivi na dodir, imaju AEF-ISOBUS sertifikat, tako da su adaptabilni sa skoro svim sistemima na priključcima. Sa ovom opciom, neće biti potrebni dodatni monitori, a u kabini se dobija više prostora i obezbeđuje veća preglednost. Ukoliko opremite traktor sa CommandPro džojstikom, onda je moguće izvršiti SectionControl, AutoTrac i dokumentovanje preko programibilnih tipki.

CommandCenter 4200 i 4600 su AEF-ISOBUS kompatibilni i odgovaraju skoro svim priključcima

Monitor 4200:
Ono što bi drugi naplatili ili uopšte ne mogu da urade, predstavlja standardnu opremu za 4200 CommandCenter™: ISOBUS AEF, varijabilne aplikacija, potpuna dokumentacija, opcije nadogradnje na AutoTrac™ i kontrola sekcija, plus daljinski pristup displeju i podrška bežičnom prenosu podataka. Pored ovoga, sva podešavanja na traktorima se vrše preko displeja ovog monitora. Poseduje jedan ulaz za video kameru, uz veličinu ekrana od 8,4” (21,3 cm)


Monitor 4600:
CommandCenter™ 4600 nudi sve opcije kao i CommandCenter 4200, na kome se takođe vrše sva podešavanja traktora. Mogućnost pridruživanja još jednog ekrana uz novi Gen4 dodatni monitor, omogućuje pregled postavki radnog režima i celokupnog sistema traktora na primarnom displeju, dok je na dodatnom monitoru omogućen prikaz opcija iz segmenta Precizne poljoprivede. Omogućen ulaz za 2 video kamere, uz veličinu ekrana od 10” (25,4 cm) imaćete potpunu kontrolu rada

IZDRŽLJIVOST

Koncept pune šasije doprinosi izuzetnoj robustnosti 6R serije

Jedinstven koncept pune šasije, čini John Deere traktore robusnim, spremne da izdrže i najteže radove. Mnoge su prednosti ovakve konstrukcije, a najbitnije su:

 • Motor i menjač se postavljaju na šasiju, te su izloženi manjim naprezanjima
 • Omogućena veća nosivost bez dodatne mase traktora
 • Konstrukciona masa se ravnomernije raspoređuje na prednju i zadnju osovinu
 • Šasija nosi teret i opterećenje, dok pogonski most prenosi snagu od motora
 • U slučaju defekta, nije potrebno razdvajanje traktora, već je olakšan pristup modularnim sklopovima

ISPLATIVA INVESTICIJA

John Deere nisu samo mašine, John Deere je sigurna investicija

Ukoliko želimo da budemo uspešni u svom poslu, onda moramo da držimo sve konce poslovanja u svojim rukama. Prilikom razmišljanja o kupovini bilo koje mašine, trebalo bi da se vodimo načelima kao prilikom investiranja u bilo koju drugu investiciju. Kako mašine imaju proizvodnu namenu, one bi trebale da doprinesu stvaranju veće dobiti, da su eksploatacioni troškovi održavanja svedeni na što nižu vrednost i da prilikom prodaje mašine, njena vrednost bude što veća. Kada zatvorimo investicioni krug sa prodajom mašine, onda zapravo znamo koliko nam je investicija bila isplativa. Upravo zbog toga što John Deere mašine poseduju sva tri ključna faktora i prepoznati su na tržištu kao investicija koja sa sobom nose najmanji rizik ulaganja.

Sa dugovečnim DPF filterom, 6R traktori troše samo 2-3 % DEF-a, čime se doprinosi većoj produktivnosti, a ujedno se smanjuju i eksploatacioni troškovi. Veliki doprinos niskim eksploatacionim troškovima su takođe visokoefikasni motori i menjački prenosnici koji utiču na nisku potrošnju goriva. Ovome svedoče i rezultati ostvareni u različitim testovima (PowerMix 2.0), u kome je John Deere 6250R ostvario najbolji rezultat u operaciji transporta.

6R Serija traktora - isplativa investicija
6R Serija traktora - isplativa investicija