Serija 7R. Uradite više

URADITE VIŠE POSLA

Mala ukupna masa i velika snaga omogućuje traktorima iz serije 7R izuzetnu fleksibilnost u obavljanju radnih operacija. Ovi agilni traktori su projektovani da ubrzaju Vas i Vaše poslovanje.

Novi integrisani prijemnik StarFire 6000 postiže punu tačnost signala brže nego ikada, a isporučuje se fabrički kalibrisan i zaštićen od krađe.

UDOBNOST U VOŽNJI

Nov sistem ActiveSeat II*, koristi tehnologiju elektro-ogibljenja kabine sa brzim odzivom, kako bi Vas poštedeo oko 90% vertikalnih pokreta. Uživajte u izuzetnoj udobnosti u vožnji i u najtežim uslovima.

Najmoderniji digitalni radio uređaj sa ekranom osetljivim na dodir, veličine 6,5 inča, radi sa Apple CarPlay i pruža vam dodatne opcije za zabavu.

7R250 Traktor

7R serija traktora

Svi modeli

KOMFOR

Ultimate paket opreme sa kožnim sedištem, volanom, masažnim funkcijama, ventilacijom i grejanjem u sedištu...

Svaki traktor iz 7R serije je dobio novu i prostraniju kabinu, veću nego ijednu koja je bila u ponudi od strane John Deere-a. Sa dodatnim prostorom od 5 cm iznad glave i 24 procenata širim ulazom, sam ulazak u kabinu je olakšan. Ozvučenje, koje je pozajmljeno iz auto industrije, pružiće vam nezaboravno iskustvo, kao i veliki broj naprednih funkcija koje do sada nisu bile dostupne u segmentu traktora. Klijenti mogu da biraju različite pakete opreme, koji mogu biti Select, Premium i Ultimate.

7R Serija traktora - Ultimate paket opreme

Nova prostranija kabina nove 7R serije, sa ozvučenjem koji doprinosi boljem doživljaju

Ultimate paket opreme uključuje ekskluzivno novo sedište presvučeno sa kožom, sa elektro podešavanjima, grejanjem i ventilacijom, masažnim funkcijama, integrisanom pametnom multimedijom sa 6.5 incha (16,5 cm) osetljivom na dodir i ozvučenjem u nekoliko tačaka. Takođe, pored sedišta i volan je obložen sa kožom, postavljeni su oslonci za stopala i tepih podna prostirka. Novo ekskluzivno ActiveSeat™ II sedište je opcija kod svih 7R modela traktora, uz njega se izoluje i do 90% vertikalnih pokreta, čime se omogućava komformitet i fokus na posao tokom dugog radnog dana. Apple CarPlay je bezbednij i pametniji način za upotrebu iPhone® mobilnog uređaja u toku vožnje. Koristite Siri® glasovnu kontrolu ili integrisane kontrolne funkcije traktora kako biste izvršili željene operacije. Možete da dobijete smernice za kretanje, obavite poziv, pošaljete i primite poruke, slušate muziku, bez skidanja pogleda i fokusa na put ili posao.

U kabini je prisutan još veći frižider u odnosu na pređašnje modele, koji prima još više namirnica i rashlađenih pića. Takođe, promenili smo mu i poziciju koja će olakšati sam pristup.

7R Serija traktora - Nova prostranija kabina
7R Serija traktora - LED osvetljenje
7R Serija traktora - LED osvetljenje

LED osvetljenje u Ultimate paketu osvetljava 360 stepeni, za pun komfor u noćnim radnim uslovima

Za dodatni komfor u noćnim uslovima rada u ponudi su svetlosni paketi Select, Premium i Ultimate. Za dodatni užitak u noćnoj vožnji, Ultimate paket pruža 22 LED radnih svetala i 8 standardnih LED svetala. Ovim se omogućava obasjavanje 360 stepeni oko traktora, pretvarajući noć u izuzetno jasno radno okruženje. Ultimativni paket vidljivosti takođe dolazi uz električne teleskopske retrovizore sa grejačima, brisačima, zasenama na šoferšajbni, zadnjem staklu i desnom bočnom staklu i integrisanim prednjim i zadnjim kamerama.

ILS – Nezavisno ogibljenje leve i desne strane prednjeg mosta

ILS ogibljenje prednjeg mosta uvek obezbeđuje pun kontakt prednjih točkova sa podlogom, čak i po neravnom terenu. Benefit se oseća kroz maksimalnu vučnu snagu, superiornu upravljivost i stabilnost na putu, ali i najudobniju moguću vožnju.

7R Serija traktora - ILS
7R Serija traktora - ILS
7R Serija traktora - CommandARM

CommandARM konzola smešta sve kontrole na dohvat vaše ruke

John Deere posebna edicija sa potpisom

Ukoliko zahtevate najbolje od najboljeg, za vas je pripreljena edicija sa John Deere potpisom. Ovakvo izdanje 7R serije sa sobom uključuje i Ultimate paket komfora, Ultimate paket vidljivosti, ogibljenje kabine ili ActiveSeat II, kao i nivo automatizacije 4.0 sa aktivacijama.

7R Serija traktora - potpis
7R Serija traktora - potpis

SNAGA

Za vizuelni indetite nove 7R serije zadužen je BMW dizajn centar u Kaliforniji

Vizuelni dizajn ovako velikih traktora uvek predstavlja izazazov. Zahvaljujući saradnji dve vodeće kuće iz sektora poljoprivredne mehanizacije i auto moto sveta, John Deere-a i BMW dizajnerskog studia u Kaliforniji, napravljen je traktor koji pleni nesvakidašnjom pojavom. Izrazite linije koje naglašavaju snagu i odlučnost da se u svakom trenutku uhvate u koštac sa najtežim radovima, privlače poglede kako ljudi iz sveta poljoprivrede tako i onih koji nemaju dodira sa ovom proizvodnom granom.
Sa promenoma u dizajnu kod 7R serije, John Deere je postavio osnovu za razvoj ostalih mašina, pa je tako utvrđen novi prepoznatljiv dizajnerski govor, koji se takođe može prepoznati i kod 8R serije traktora i X9 kombajna, a nastaviće se i kod ostalih mašina, pa i najmanjih u koje spadaju i TURF linija mašina – mašna za održavanje travnatih površina.

Dijagram snage i obrtnog momenta kod modela 7R

SNAŽAN MOTOR

Kao i pređašnju i novu seriju pogoni motor John Deere PowerTech PSS od 6,8 do 9 l zapremine, koji sada može da ispuni evropski standard Stage V, zahvaljujući DOC, DPF i SCR tehnologiji. Još jedna novina koja se tiče motora je visko ventilator i premeštanje pomoćne kontrolne jedinice motora na prednju stranu. John Deere naglašava da se sa novim dizajnom poboljšala cirkulacija vazduha pod haubom, pa samim tim smanjena je izloženost motora povišenim temperaturama, a tako i mogućnost od pregrevanja i kvarova. Oznaka na haubi pokazuje nominalnu snagu motora. Kao i kod ostalih John Deere traktora, i kod motora 7R serije je zadržana prepoznatljiva karakteristika povećanja obrtnog momenta od 40 %. Maksimalna snaga je raspoloživa u svim uslovima. John Deere 7R serija ima prilagođenu krivu obrtnog momenta, tako da je u opsegu između 1.500-1.600 o/min konstantan, a zatim je tendencija opadanja veoma blaga. Ukoliko pri radu dođe do iznenadnog naglog povećanja otpora, sa izuzetnom elastičnošću, motor će pad broja obrtaja motora nadomestiti povećanjem obrtnog momenta, snaga će ostati nepromenjena, tako da će se savladati otpor i nastaviti sa radom. Ova odlika je upravo jedna od onih koji 7R seriju ostavljaju van domašaja konkurencije u teškim poljoprivrednim poslovima.

U transportnim operacijama ili u radu sa priključnim kardanskim vratilom (PTO), Inteligentno Upravljanje Snagom (IPM) doprinosi dodatnom povećanju snage od 26,1 kW (35KS).

EFIKASNOST

VISOKA EFIKASNOST

Pored efikasnih motora, 7R serija John Deere traktora je prepoznatljiva kao superiorna i iz razloga što se 94% snage motora transformiše u vučnu snagu na poteznici (DLG Test 9/2016, Test Nr. 2016- 00253). Pored efikasnosti, takođe je bitno i to da imate dovoljan broj stepena prenosa u radnom opsegu motora, kako biste postigli željenu brzinu kretanja.
Nova 7R serija može biti opremljena sa tri različite transmisije, u zavisnosti od modela : sa 16/5 PowerShift transmisiom, e23 PowrShift transmisiom ili bezstepenom AutoPowr transmisijom.

7R Serija traktora Slika 11

16/5 PowrShift Transmisija

Prvi put predstavljena 1994, PowrShift transmisija nudi izdržljivost, sa spremnošću da se suoči sa iznenadnim skokovima obrtnog momenta, a u isto vreme poseduje dovoljan broj stepena prenosa za potrebne radne operacije.

Stepeni prenosa su pažljivo raspoređeni za optimalno iskorišćenje snage motora i obrtnog momenta odabirom pravilne brzine, dok se istovremeno time postiže i maksimalna ekonomična potrošnja goriva i produktivnost. Transmisija obezbeđuje šest stepena prenosa između 4 i 12 km/h, kako bi rukovaoc u svakom momentu imao optimalni odnos stepena prenosa i broj obrtaja motora.

7R Serija traktora Slika 12

e23 PowrShift Transmisija

U potpunosti mehanička, e23 transmisija je konstruisana da isporuči maksimalnu efikasnost i robustnost za velike poljoprivredne proizvođače. e 23 PowrShift transmisija dostupna je na svim John Deere 7R modelima, uključujući i efikasni sitem upravljanja (omogućava odabir radne brzine kretanja sa automatski optimizovanim brojem obrtaja motora, menjanjem stepena prenosa na više i na niže) sa 23 stepena prenosa za kretanje unapred i 12 stepena prenosa za kretanje unazad. Uz sve to, na raspolaganju je 10 PowrShift stepena prenosa za rad u najfrekventnijem opsegu radnih brzina (5 do 16 km/h). 

U Custom radnom režimu, Eco mod omogućava postavku dve minimalne brzine motora. Rukovaoc može da uključi ili isključi Eco mod, pomoću Eco tipke na ručici ili u prozoru za podešavanje transmisije na CommandCenter™ displeju.

7R Serija traktora Slika 13

AutoPowr bezstepena transmisija

Ekskluzivno konstruisana i proizvedena od strane John Deere-a, AutoPowr transmisija obezbeđuje od 55 do 100 procenata mehaničkog učešća u prenosu snage, za izvanrednu efikasnost i maksimalnu isporuku snage na točkove traktora. Manje učešće hidrauličnog prenosa takođe znači i manju potrebu za hlađenjem hidrauličnog ulja. AutoPowr transmisija se može naručiti uz sve 7R modele.

AutoPowr omogućava glatko ubrzavanje od stanja mirovanja do maksimalne brzine kretanja, samo sa pokretom jedne ručice bez upotrebe kvačila. Ukoliko želite da postavite željenu brzinu kretanja, to vam je apsolutno omogućeno, čime će se povećanjem broja obrtaja motora kompenzovati promena opterećenja nastala na poteznci.

Postignite niske transportne troškove sa maksimalnom brzinom kretanja od 40 km/h pri 1360 o/min i 50 km/h pri  1630 o/min.

7r-traktor-6

AutoPowr transmisija

Kada postoji želja da se opremi traktor sa IVT transmisijom i na to sve pridoda opciona CommandPRO™ ručica, obezbeđuje se tačna, glatka i efikasna kontrola traktora. CommandPRO je ergonomska multifunkcionalna upravljačka ručica kojom se kontroliše brzina i smer kretanja kao i kontrola priključaka – sve na dohat ruke. Bilo koja od 11 programabilnih tipki može se prilagoditi potrebama posla kao i ličnim potrebama rukovaoca i to sve memorisati.

PRECIZNA POLJOPRIVREDA

Gen 4 CommandCenter™ displej

Svaki model traktora iz 7R serije, napušta fabriku potpuno integrisan, u potpunosti podržan i u potpunosti sposoban da primeni najsavremeniju tehnologiju, kako bi se ispratile potrebe svakog poljoprivrednog proizvođača. Nova 7R serija spremila je niz noviteta iz oblasti precizne poljoprivredne tehnologije, koji omogućavaju daljinsko nadgledanje i rukovanje traktorom i operacijama u polju, kao i brzu komunikaciju sa geokodiranim podacima. Svaki traktor iz nove 7R serije može da dođe fabrički opremljen sa integrisanim Gen 4 4600 CommandCenter™ displejom, StarFire™ 6000 integrisanim prijemnikom i AutoTrac aktivacijom.

CommandCenter 4600 displej je primarni korisnički interfejs za 7R traktore. CommandCenter 4. generacije pruža izuzetno iskustvo, obezbeđujući konekciju sa različitim priključcima, budući da podržava ISOBUS vezu. Unapređuje time produktivnost u radovima u polju sa svakim narednim prolaskom. Sa opcionim dodatnim monitorom Gen 4, možete vršiti podešavanja u pokretu, sa preglednim interfejsom različitih postavki traktora sve vreme.

7R Serija traktora Slika 16
7R Serija traktora Slika 16
7R Serija traktora Slika 17
7R Serija traktora Slika 17

Novi integrisani StarFire 6000 prijemnik

Novi integrisani StarFire 6000 prijemnik ne zahteva kalibraciju Modula za kompenzaciju terena (TCM), ne zahteva podešavanja i znatno je precizniji od pređašnjeg modela. Dolazi sa signalima SF1: +/- 15 cm, diferencijalnom korekcijom signala, koja može biti nadograđena na SF3: +/- 3 cm, i radio RTK signal: +/- 2.5 cm ili John Deere Mobilna RTK: +/- 2.5 cm, kako bi se zadovoljile sve potrebe u proizvodnji.

Section Control

Nadogradite vaš sistem sa Section Control (TC-SC) kako biste automatski minimizovali preklapanja i izostavljene delove parcele u pokretu. Kontrolišite do 255 individualnih sekcija, čime ćete uzvršiti znatne uštede na đubrivu, semenu i hemikalijama.

Auto trac navođenje u CommandCenter-u

AutoTrac doprinosi povećanju produktivnosti dok istovremeno redukuje ulazne troškove goriva, đubriva, hemikalija i pruža izuzetan komformitet. Čak i pri teškim uslovima, kao što je niska vidljivost (npr. noćni uslovi rada, rad po magli ili u prašini) ili radu na terenu sa nagibom, uvek će se održati zadati razmak sa pravilnim međurednim prostorom između biljaka. Jednom kada osetite benefit korišćenja AutoTrac sistema, nikada više nećete poželeti da se vratite na staro. AutoTrac sistem navođenja se može jednostavno isplanirati i u vašoj kancelariji, kako biste sa ulaskom u parcelu imali spremljene granice parcela, linije navođenja, strane objekte na polju, kao što su dalekovodi itd. Ovo je od izuzetnog značaja za uštedu vremena na parceli, kao i u slučaju da angažujete sezonske radnike koji se baš ne snalaze najbolje sa navigacionim opcijama.

Naredni korak sa Premium Aktivacijama, može se dodatno povećati produktivnost sa opcijama kao što su AutoTrac™ Automatizovano okretanje na uvratinama, AutoTrac Pasivno navođenje priključaka, Sinhronizacija mašina i In-Field deljenje podataka u polju.

7R Serija traktora Slika 18
7R Serija traktora Slika 18
7R Serija traktora Slika 19
7R Serija traktora Slika 19

AutoTrac Turn Automation

AutoTrac Turn Automation – automatski kontroliše kompletno okretanje na uvratinama i preuzima upravljanje svim funkcijama, uključujući brzinu kretanja unapred, aktiviranje i deaktiviranje priključnog kardanskog vratila (PTO). Napredne funkcije omogućuju spuštanje i podizanje poluga u tačno određenom trenutku i mestu na polju, kako bi se osiguralo odvajanje od biljaka posejanih na uvratini.

AutoTrac Implement Guidance Passive

AutoTrac Implement Guidance Passive – rešava probleme zanošenja traktora pri radu sa zahtevnim priključcima na terenima sa nagibima. Rezultat je smanjenje preklapanje i preskakanje dela percele, sa neobrađenom ili ne posejanom površinom. Rešenje je u dodatnom prijemniku koji se postavlja na priključnu mašinu kao što je setvospremač, sejalica ili bilo koji drugi priključak sa čime se postiže najveća moguća preciznost.

Deljenje podataka u polju

Deljenjem podata u radu podižete vašu organizaciju poslovanja na najviši nivo

Deljenjem podataka tokom rada sa više mašina na jednoj parceli, imate pregled urađenog posla na bilo kojoj mašini za datu parcelu čime se vrši neometana sinhronizacija posla. Time ćete osigurati da ste sa sigurnošću odradili sve zacrtane psolove, čak i pri smanjenoj vidljivosti usled prašine, magle ili noćnih uslova rada.

Machine Sync

Machine Sync vam omogućava da uz pomoć globalnog sistema pozicioniranja (GPS) izvršite sinhronizaciju rada dve mašine pri kretanju neposredno jedne uz drugu, kao što je sinhronizacija rada kombajna i traktora sa transportnim sredstvom. Na ovaj način minimizuje se mogućnost za rastur zrna ili silaže i smanjuje mogućnost za dovođenje rukovaoca u opasnost od sudara, a na kraju krajeva i skupih defekta na mašinama.

7R Serija traktora Slika 20
7R Serija traktora Slika 20

IZDRŽLJIVOST

Hidraulični sistem na R modelima pruža vam više nego dovoljno snage, svestranosti i preciznosti koja je uvek dobro došla

CommandCenter™ sistem omogućuje preciznu kontrolu svakog pojedničnog hidrauličnog izvoda (SCV) protoka i vremenski ograničenog rada. Takođe, na blatobranu možete kontrolisati zadnje podizne poluge i jedan par hidrauličnih izvoda.
Do šest parova hidrauličnih izvoda je moguće postaviti na zadnji kraj traktora i do dva na prednjem delu traktora, sa maksimalnim protokom pumpe od 227 l/min.
 
Sa PTO opcijama 1000 i 1000E, 7R serija traktora obezbeđuje svestransot i fleksibilnost kako bi zadovoljila sve potrebe priključaka za ovu kategoriju traktora.
Kontrola zadnjih i prednjih podiznih poluga se nalazi na CommandCenter-u, sa brzim protokom podataka između senzora i kontrolne jedinice za brzu reakciju i precizno upravljanje.

7R serija nudi različite opcije agregatiranja sa različitim podiznim mogućnostima sve do 7.850 kg čiste podizne snage. III/IIIN kategorija agreagatiranja garantuje maksimalnu izdržljivost u rukovanju sa najzahtevnijim priključcima u različitim radnim uslovima.

ISPLATIVA INVESTICIJA

John Deere nisu samo mašine, John Deere je sigurna investicija

Unapređujući nezavisnost i pojednostavljujući servisnu rutinu i poslove oko održavanja traktora, sa klijentima na umu koji stavljaju imperativ na jednostavnost, nam je bila glavna smernica u konstrisanju nove 7R serije. Traktori iz nove 7R familije imaju manje od 200 spojeva i manje mogućnosti za eventualne tačke curenje. Dodatno, na svakom traktoru smo kao podsetnik stavili šemu sa tačkama i intervalima odžavanja, kako bi ste u svakom trenutku ispred vaših očiju imali sve jasno definisano i pregledno.

Ukoliko želite da budete uspešni u svom poslu, onda morate da držite sve konce poslovanja u svojim rukama. Prilikom razmišljanja o kupovini bilo koje mašine, trebalo bi da se vodimo načelima kao prilikom investiranja u bilo koju drugu investiciju koja bi trebala vremenom da se isplati. Kako mašine imaju proizvodnu namenu, one bi trebale da doprinesu stvaranju veće dobiti, da se eksploatacioni troškovi održavanja svedeni na što nižu vrednost i da prilikom prodaje mašine njena vrednost bude što veća. Kada zatvorimo investicioni krug sa prodajom mašine, onda zapravo znamo koliko nam je investicija bila isplativa. Upravo zbog toga što John Deere mašine poseduju sva tri ključna faktora, prepoznati su na tržištu kao investicija koja sa sobom nose najmanji rizik pri ulaganju

6R Serija traktora - isplativa investicija
6R Serija traktora - isplativa investicija