Nezaustavljiva 8RX Serija

8RX model sa 4 gusenice

Sušne godine zahtevaju odličnu strukturu zemljišta kako bi se absorbovala sve i jedna dragocena kap kiše. Time se omogućuje pristupčnost vlage korenovom sistemu biljke i pravilan razvitak za maksimalno plodonošenje. Za razliku od sušnih godina, u godinama sa velikom količinom padavina, potrebno je umanjiti degradaciju zemljišta sa teškim traktorima. Zbog toga je važno na gazdinstvu da imate 8RX – specijalistu za zemljište.

Sa novim 8RX modelima imaćete utisak kao da rukujete traktorom točkašom. Naime, RX je zadržao sve dobre osobine 8R modela i sa novim ogibljenjem kabine, užitak u vožnji je prosto neverovatan. Na ovaj model nisu samo nadograđene gusenice u odnosu na točkaše, već je čitav koncept u potpunosti razvijen kao nov, do poslednjeg vijka. Ključna komponenta u svemu ovome je John Deere 1700 plivajući most, ciljano razvijen za RX, koji doprinosi neophodnoj čvrstoći i omogućuje podešavanje razmaka gusenica za potrebe različitih poslova nege i zaštite. Gusenice kod RX verzije mogu biti širine napred: 45,7 cm i 60,9 cm, a nazad postoje opcije od 45,7cm, 60,9cm i 76,2 cm. Razmak gusenica može biti 193,cm 203.2cm, 223.5cm, i 304.8 cm. U ispitivanjima se pokazalo da postoji potencijal za povećanje prinosa od 6,8% pri prelasku na proizvodni sistem sa hodnim sistemom u vidu gusenica.

8RX310 Traktor

  • Maksimalna snaga od 341 ks (251 kW) (ECE-R120) + 16 ks (12 kW) IPM
  • Motor od 9,0 l sa 6 cilindra
  • 18,7 t i međuosovinsko rastojanje od 3.235 m
  • Nova, veća i udobnija kabina CommandView nudi novi, veći nivo preglednosti; Novi CommandPRO džojstik sa 11 tastera koji se mogu programirati

KOMFOR

Ultimate paket opreme sa kožnim sedištem, volanom, masažnim funkcijama, ventilacijom i grejanjem u sedištu...

Svaki model traktora iz 8R serije je dobio novu i prostraniju kabinu, veću nego ijednu koja je bila u ponudi od strane John Deere-a. Sa dodatnim prostorom od 5 cm iznad glave i 24 procenata širim ulazom, sam ulazak u kabinu je olakšan. Ozvučenje koje je preuzeto iz auto industrije, pružiće vam nezaboravno iskustvo, kao i veliki broj naprednih funkcija koje do sada nisu bile dostupne u segmentu traktora. Klijenti mogu da biraju različite pakete opreme, koji mogu biti Select, Premium ili Ultimate.

8R Serija traktora - komfor

Nova prostranija kabina nove 8R serije sa ozvučenjem koji doprinosi boljem doživljaju

Ultimate paket opreme uključuje ekskluzivno novo sedište presvučeno sa kožom, sa elektro podešavanjima, grejanjem i ventilacijom, masažnim funkcijama, integrisanim pametnim telefonom sa 6.5 incha (16,5 cm) ekranom osetljivim na dodir i ozvučenjem u nekoliko tačaka. Takođe, pored sedišta i volan je obložen sa kožom, postavljeni su oslonci za stopala i tepih podna prostirka. Novo ekskluzivno ActiveSeat™ II sedište, je opcija kod svih 8R modela traktora, uz njega se izoluje i do 90% vertikalnih pokreta, čime se omogućava komformitet i fokus na posao tokom dugog radnog dana. Apple CarPlay je bezbedniji i pametniji način za upotrebu iPhone® mobilnog uređaja u toku vožnje. Koristite Siri® glasovnu kontrolu ili koristite integrisane kontrolne funkcije traktora kako biste izvršili željene operacije. Možete da dobijete smernice za kretanje, napravite poziv, pošaljete i primite poruke, slušate muziku, bez skidanja pogleda i fokusa na put ili posao.

U kabini je još veći frižider u odnosu na pređašnje modele, koji prima još više namirnica i rashlađenih pića. Takođe promenili smo mu i poziciju koja će olakšati sam pristup.

8R Serija traktora
8R Serija traktora - led osvetljenje
8R Serija traktora - led osvetljenje

LED osvetljenje u Ultimate paketu pruža obasjaj od 360 stepeni, za pun komfor u noćnim radnim uslovima

Za dodatni komforu u noćnim uslovima rada u ponudi su svetlosni paketi Select, Premium i Ultimate. Za dodatni užitak u noćnoj vožnji, Ultimate paket pruža 22 LED radnih svetala i 8 standardnih LED svetala. Ovim se omogućava obasjavanje od 360 stepeni oko traktora, pretvarajući noć u izuzetno pregledno radno okruženje. Ultimativni paket vidljivosti takođe dolazi uz električne teleskopske retrovizore sa grejačima, brisačima, zasenama na prednjem, zadnjem i desnom bočnom staklu, kao i sa integrisanim prednjim i zadnjim kamerama.
ILS ogibljenje prednjeg mosta uvek obezbeđuje pun kontakt prednjih točkova sa podlogom, čak i po neravnom terenu. Benefit se oseća kroz maksimalnu vučnu snagu, superiornu upravljivost i stabilnost na putu, i najudobniju moguću vožnju.

ILS – Nezavisno ogibljenje leve i desne strane prednjeg mosta

RT verzija sa dve gusenice amortizuje udare i neravnine na terenu pomoću AirCushion™ ogibljenja, čime se izoluje šasija od hodnog mehanizma. U kombinaciji sa ogibljenjem kabine u četiri tačke i opsegom kretanja od 50 do 100 mm, doživećete neponovljiv komfor koji do sada niste osetili ni na jednom modelu traktora sa dve gusenice. Svi RT traktori dolaze sa podešavanjem senzitivnosti upravljača, tako da možete da prilagodite senzibilitet vašim individualnim potrebama. Poravnavanje i mehanizam za španovanje gusenica eliminiše mogućnost spadanja gusenica.

8R Serija traktora - ILS
8R Serija traktora - ILS
8R Serija traktora AirCushion
8R Serija traktora AirCushion

AirCushion ogibljenje kod RT verzije John Deere traktora obezbeđuje nejveći mogući komfor

Pored ILS ogibljenja prednjeg mosta za verziju točkača i AirCushion ogibljenja kod RT verzije, novi sistem ogibljenja kabine isporučuje još više onoga što vam je zaista potrebno: udobnost, mirnoću u vožnji na putu i u njivi, kao i povećanje same produktivnosti.

Na ergonomski dizajniranoj CommandArm konzoli smeštene su sve kontrolne funkcije, kako biste rukovali traktorom sa najboljim mogućim performansama. Na dohvat ruke su vam AutoTrac™, FieldCruise™, odabir brzine kretanja i smera kretanja, SCV hidraulični izvodi, PTO, i dodatno sve funkcije vezane za grejanje i klimatizaciju, pa čak i radio kontrole.

Command Arm konzola smešta sve kontrole na dohvat vaše ruke

8R Serija traktora 8R Serija traktora - AirCushion
8R Serija traktora 8R Serija traktora - AirCushion
8R Serija traktora - potpis
8R Serija traktora - potpis

John Deere specijalna edicija sa potpisom

Ukoliko zahtevate najbolje od najboljeg, za vas je spremljena edicija sa John Deere potpisom. Ovakvo izdanje 8R serije sa sobom uključuje i Ultimate paket komfora, Ultimate paket vidljivosti, ogibljenje kabine ili ActiveSeat II i nivo automatizacije 4.0 sa aktivacijama.

SNAGA

Za vizuelni indetite nove 8R serije zadužen je BMW dizajnerski centar u Kaliforniji

Vizuelni dizajn ovako velikih traktora uvek predstavlja izazazov. Zahvaljujući saradnji dve vodeće kuće iz sektora poljoprivredne mehanizacije i auto moto sveta, John Deere i BMW dizajnerskog studia u Kaliforniji, napravljen je traktor koji pleni nesvakidašnjom pojavom. Izrazite linije koje naglašavaju snagu i odlučnost da se u svakom trenutku uhvate u koštac sa najtežim radovima, privlačiće poglede kako ljudi iz sveta poljoprivrede tako i onih koji nemaju dodira sa ovom proizvodnom granom.
Sa promenom u dizajnu kod 8R serije, John Deere je postavio osnovu za razvoj ostalih mašina, pa je tako utvrđen novi prepoznatljivi dizajnerski jezik, koji se takođe može prepoznati i kod 7R serije traktora i X9 kombajna, a nastaviće se i kod ostalih mašina, pa i najmanjih u koje spadaju i TURF linija mašina za održavanje travnatih površina.

8R Serija traktora - vizuelni indetit
8R Serija traktora - vizuelni indetit
8R Serija traktora - snazan motor
8R Serija traktora - snazan motor

Dijagram snage i obrtnog momenta kod modela 8R410

SNAŽAN MOTOR

Kao i pređašnju i novu 8R, 8RX i 8RT seriju pogoni John Deere PowerTech PSS motor od 9 l zapremine, koji sada može da ispuni EU standard Stage V, zahvaljujući DOC, DPF i SCR tehnologiji. Još jedna novina koja se tiče motora je Visko ventilator i premeštanje pomoćne kontrolne jedinice motora na prednju stranu. John Deere naglašava da se sa novim dizajnom poboljšala cirkulacija vazduha pod haubom pa samim tim smanjena je izloženost motora povišenim temperaturama, a tako i mogućnost od pregrevanja i kvarova. Oznaka na haubi pokazuje nominalnu snagu motora. Kao i kod ostalih John Deere traktora, i kod motora 8R serije je zadržana prepoznatljiva karakteristika povećanja obrtnog momenta od 40 %. Maksimalna snaga je raspoloživa u svim uslovima. John Deere 8R serija ima prilagođenu krivu obrtnog momenta, tako da je u opsegu između 1.500-1.600 o/min konstantan, a zatim je tendencija opadanja veoma blaga. Ukoliko pri radu dođe do iznenadnog naglog povećanja otpora, sa izuzetnom elastičnošću, motor će pad broja obrtaja motora nadomestiti povećanjem obrtnog momenta, snaga će ostati nepromenjena, tako da će se savladati otpor i nastaviti sa radom. Ova odlika je upravo jedna od onih koji 8R seriju ostavljaju van domašaja konkurencije u teškim poljoprivrednim poslovima.

U transportnim operacijama ili u radu sa priključnim kardanskim vratilom (PTO), Inteligentno upravljanje snagom (IPM) doprinosi dodatnom povećanju snage od 26,1 kW (35KS).

EFIKASNOST

VISOKA EFIKASNOST

Pored efikasnih motora, 8R serija John Deere traktora je prepoznatljiva kao superiorna i iz razloga što se 94% snage motora transformiše u vučnu snagu na poteznici (DLG Test 9/2016, Test Nr. 2016- 00253). Pored efikasnosti, takođe je bitno i to da imate dovoljan broj stepena prenosa u radnom opsegu motora, kako biste postigli željenu brzinu kretanja.

Nova 8R/RT/RX serija može biti opremljena sa tri različite transmisije, u zavisnosti od modela : 16/5 PowerShift transmisijom, e23 PowrShift transmisijom ili bezstpenom AutoPowr transmisijom.

8R Serija traktora - 16/5 PowrShift

16/5 PowrShift Transmisija

Prvi put predstavljena 1994. godine, PowrShift transmisija nudi izdržljivost, sa spremnošću da se suoči sa iznenadnim skokovima obrtnog momenta, a u isto vreme poseduje dovoljan broj stepena prenosa za potrebne radne operacije.
16/5 PowrShift transmisija nudi 16 stepena prenosa pri kretanju unapred i 5 stepena prenosa za kretanje unazad i dostupna je samo na modelima 8R 280, 8R 310 and 8R 340.

Stepeni prenosa su pažljivo raspoređeni za optimalno iskorišćenje snage motora i obrtnog momenta odabirom pravilne brzine, dok se istovremeno time postiže i maksimalna ekonomična potrošnja goriva i produktivnost. Transmisija obezbeđuje šest stepena prenosa između 4 i 12 km/h, kako bi rukovaoc u svakom moentu imao optimalni odnos stepena prenosa i broj obrtaja motora.

8R Serija traktora - e23 Powr Shift

e23 Powr Shift Transmisija

U potpunosti mehanička e23 transmisija je konstruisana da isporuči maksimalnu efikasnost i robustnost za velike poljoprivredne proizvođače. e 23 PowrShift transmisija dostupna je na svim John Deere 8R/RT/RX modelima, uključujući i menadžera efikasnosti (omogućava odabir radne brzine kretanja sa automtski optimizovanim brojem obrtaja motora, menjanjem stepena prenosa na više i na niže) sa 23 stepena prenosa za kretanje unapred i 12 stepena prenosa za kretanje unazad. Uz sve to, na raspolaganju je 10 PowrShift stepena prenosa za rad u najfrekventnijem opsegu radnih brzina (5 do 16 km/h). 

U Custom radnom režimu, Eco mod omogućava postavku dve minimalne brzine motora. Rukovaoc može da uključi ili isključi Eco mod, pomoću Eco tipke na ručici ili u prozoru za podešavanje transmisije na CommandCenter™ displeju.

8R Serija traktora - AutoPowr bezstepena transmisija

AutoPowr bezstepena transmisija

Ekskluzivno konstruisana i proizvedena od strane John Deere-a, AutoPowr transmisija obezbeđuje od 55 do 100 procenata mehaničkog učešća u prenosu snage, za izvanrednu efikasnost i maksimalnu isporuku snage na točkove traktora. Manje učešće hidrauličnog prenosa takođe znači i manju potrebu za hlađenjem hidrauličnog ulja. AutoPowr transmisija se može naručiti uz sve 8R/RT/RX modele, izuzev modela 8R/RT/RX 410.

AutoPowr omogućava glatko ubrzavanje od stanja mirovanja do maksimalne brzine kretanja, samo sa pokretom jedne ručice bez upotrebe kvačila. Ukoliko želite da postavite željenu brzinu kretanja, to vam je apsolutno omogućeno, čime će se brojem obrtaja motora kompenzovati promena opterećenja.

Postignite niske transportne troškove sa maksimalnom brzinom kretanja od 40 km/h pri 1360 o/min i 50 km/h pri  1630 o/min.

8R Serija traktora - Auto Powr transmisija

Auto Powr transmisija

Kada postoji želja da se opremi traktor sa IVT transmisijom i na to sve pridoda opciona CommandPRO™ ručica, obezbeđuje tačna, glatka i efikasna kontrola traktora. CommandPRO je ergonomska multifunkcionalna upravljačka ručica kojom se kontroliše brzina i smer kretanja kao i kontrola priključaka i to sve na dohat ruke. Bilo koja od 11 programibilnih tipki može se prilagoditi potrebama posla kao i ličnim potrebama rukovaoca i sve memorisati.

Hidraulični sistem na 8R, 8RT, i 8RX modelima pruža vam više nego dovoljno snage, svestranosti i preciznosti koja je uvek dobro došla.

CommandCenter™ sistem omogućuje preciznu kontrolu svakog pojedničnog hidrauličnog izvoda (SCV) protoka i vremenski ograničenog rada. Takođe, na blatobranu možete kontrolisati zadnje podizne poluge i jedan par hidrauličnih izvoda.
Do šest parova hidrauličnih izvoda je moguće postaviti na zadnji kraj traktora i do dva na prednjem delu traktora, sa maksimalnim protokom pumpe od 321 l/min, čime će i najzahtevniji priključci biti zadovoljeni, sa niskom potrošnjom goriva, jer je obezbeđen protok od 227 l/min pri 1500 o/min.
 
Sa PTO opcijama 1000 i 1000E, 8R serija traktora obezbeđuje svestransot i fleksibilnost kako bi zadovoljila sve potrebe priključaka za ovu kategoriju traktora.
Kontrola zadnjih i prednjih podiznih poluga se nalazi na CommandCenter-u, sa brzim protokom podataka između senzora i kontrolne jedinice za brzu reakciju i precizno upravljanje.
 
8R serija oma različite opcije agregatiranja sa različitim podiznim mogućnostima sve do 12.123 kg čiste podizne snage. IV kategorija agreagatiranja garantuje maksimalnu izdržljivost u rukovanju sa najzahtevnijim priključcima u različitim radnim uslovima.

8R Serija traktora - Hidraulični sistem
8R Serija traktora - Hidraulični sistem

PRECIZNA POLJOPRIVREDA

Gen 4 CommandCenter™ displej

Svaki traktor iz 8R serije napušta fabriku potpuno integrisan, u potpunosti podržan i u potpunosti sposoban da primeni najsavremeniju tehnologiju, kako bi se ispratile potrebe svakog poljoprivrednog proizvođača. Nova 8R serija spremila je niz noviteta iz oblasti Precizne Poljoprivredne Tehnologije, koji omogućavaju daljinsko nadgledanje i rukovanje traktorom i operacijama u polju, kao i brzu komunikaciju sa geokodiranim podacima. Svaki traktor iz nove 8 R/RT/RX serije može da dođe fabrički opremljen sa integrisanim Gen 4 4600 CommandCenter™ displejom, StarFire™ 6000 integrisanim prijemnikom i AutoTrac aktivacijom.

CommandCenter 4600 displej je primarni korisnički interfejs za 8R traktore. CommandCenter 4. generacije pruža izuzetno iskustvo, obezbeđujući konekciju sa različitim priključcima budući da podržava ISOBUS vezu. Unapređuje time produktivnost u radovima u polju sa svakim narednim prolaskom. Sa opcionim dodatnim monitorom Gen 4, možete vršiti podešavanja u pokretu, sa preglednim interfejsom različitih postavki traktora sve vreme.

8R Serija traktora - Gen 4 CommandCenter displej
8R Serija traktora - Gen 4 CommandCenter displej
8R Serija traktora StarFire 6000
8R Serija traktora StarFire 6000

Novi integrisani StarFire 6000 prijemnik

Novi integrisani StarFire 6000 prijemnik ne zahteva kalibraciju Modula za kompenzaciju terena (TCM), ne zahteva podešavanja i znatno je precizniji od pređašnjeg modela. Dolazi sa signalima SF1: +/- 15 cm, diferencijalnim korekciom signalom koji može biti nadograđena na SF3: +/- 3 cm, i radio RTK signal: +/- 2.5 cm ili John Deere Mobilna RTK: +/- 2.5 cm kako bi se zadovoljile sve potrebe u proizvodnji.

Section Control

Nadogradite vaš sistem sa Section Control (TC-SC), kako biste automatski minimizovali preklapanja i izostavljene delove parcele u pokretu. Kontrolišite do 255 individualnih sekcija, čime ćete uzvršiti znatne uštede na đubrivu, semenu i hemikalijama.

AutoTrac navođenje u CommandCenter-u. AutoTrac navođenje izuzetno doprinosi vašem poslovanu u svakom pogledu

AutoTrac povećava doprinosi povećanju produktivnosti dok istovremeno redukuje ulazne troškove goriva, đubriva, hemikalija, dok ujedno pruža izuzetan komformitet. Čak i pri teškim uslovima, kao što je niska vidljivost (npr. noćni uslovi rada, rad po magli ili u prešini) ili radu na terenu sa nagibom, uvek će se održati zadati razmak sa pravilnim međurednim prostorom između biljaka. Jednom kada osetite benefit korišćenja AutoTrac Sistema, nikada više nećete poželeti da se vratite na staro. AutoTrac Sistem navođenja se može jednostavno isplanirati i u vašoj kancelariji, kako biste sa ulaskom u parcelu imali spremljene granice parcela, linije navođenja, strane objekte na polju kao što su dalekovodi itd. Ovo je od izuzetnog značaja za uštedu vremena na parceli, kao i u slučaju da angažujete sezonske radnike koji se baš ne snalaze najbolje sa navigacionim opcijama.

Narednim korakom sa Premium Aktivacijama, možete dodatno povećati produktivnost sa opcijama kao što su AutoTrac™ Automatizovano okretanje na uvratinama, AutoTrac Pasivno navođenje priključaka, Sinhronizacija mašina, i In-Field deljenje podatak u polju.

8R Serija traktora AutoTrac
8R Serija traktora AutoTrac
8R Serija traktora - Primer AutoTrac
8R Serija traktora - Primer AutoTrac

Primer AutoTrac Turn Automation na uvratini parcele

AutoTrac Turn Automation

AutoTrac Turn Automation automatski kontroliše kompletno okretanje na uvratinama i preuzima upravljanje svim funkcijama, uključujući brzinu kretanja unapred, aktiviranje i deaktiviranje priključnog kardanskog vratila (PTO). Napredne funkcije omogućuju spuštanje i podizanje poluga u tačno određenom trenutku i mestu na polju, kako bi se osiguralo odvajanje od biljaka posejanih na uvratini.

AutoTrac Implement Guidance Passive

AutoTrac Implement Guidance Passive – rešava probleme zanošenja traktora pri radu sa zahtevnim priključcima na terenima sa nagibima. Rezultat je smanjenje preklapanja i preskakanja dela percele sa neobrađenim ili ne posejanim površinama. Rešenje leži u dodatnom prijemniku koji se postavlja na priključnu mašinu kao što je setvospremač, sejalica, ili bilo koji drugi priključak sa čime se postiže najveća moguća preciznost.

Deljenjem podata u radu podižete vašu organizaciju poslovanja na najviši nivo

Deljenjem podataka tokom rada sa više mašina na jednoj parceli imate pregled urađenog posla na bilo kojoj mašini za datu parcelu čime se vrši neometana sinhronizacija posla. Time ćete osigurati da ste sa sigurnošću odradili sve zacrtane poslove čak i pri smanjenoj vidljivosti zbog prašine, magle ili noćnih uslova rada.

Machine Sync

Machine Sync vam omogućava da uz pomoć globalnog sistema pozicioniranja (GPS) izvršite sinhronizaciju rada dve mašine, pri kretanju neposredno jedne uz drugu, kao što je sinhronizacija rada kombajna i traktora sa transportnim sredstvom. Na ovaj način minimizuje se mogućnost za rastur zrna ili silaže i smanjenje mogućnosti za dovođenje rukovaoca u opasnost od sudara, a na kraju krajeva i skupih defekata na mašinama.

8R Serija traktora - Machine Sync
8R Serija traktora - Machine Sync

Deljenje podataka u polju

IZDRŽLJIVOST

Hidraulični sistem na 8R, 8RT, i 8RX modelima pruža vam više nego dovoljno snage, svestranosti i preciznosti koja je uvek dobro došla.

CommandCenter™ sistem omogućuje preciznu kontrolu svakog pojedničnog hidrauličnog izvoda (SCV) protoka i vremenski ograničenog rada. Takođe, na blatobranu možete kontrolisati zadnje podizne poluge i jedan par hidrauličnih izvoda.
Do šest parova hidrauličnih izvoda je moguće postaviti na zadnji kraj traktora i do dva na prednjem delu traktora, sa maksimalnim protokom pumpe od 321 l/min, čime će i najzahtevniji priključci biti zadovoljeni, sa niskom potrošnjom goriva, jer je obezbeđen protok od 227 l/min pri 1500 o/min.

Sa PTO opcijama 1000 i 1000E, 8R serija traktora obezbeđuje svestransot i fleksibilnost kako bi zadovoljila sve potrebe priključaka za ovu kategoriju traktora.
Kontrola zadnjih i prednjih podiznih poluga se nalazi na CommandCenter-u, sa brzim protokom podataka između senzora i kontrolne jedinice za brzu reakciju i precizno upravljanje.

8R serija oma različite opcije agregatiranja sa različitim podiznim mogućnostima sve do 12.123 kg čiste podizne snage. IV kategorija agreagatiranja garantuje maksimalnu izdržljivost u rukovanju sa najzahtevnijim priključcima u različitim radnim uslovima.

8R Serija traktora - Hidraulični sistem
8R Serija traktora - Hidraulični sistem

ISPLATIVA INVESTICIJA

John Deere nisu samo mašine, John Deere je sigurna investicija

Unapređujući nezavisnost i pojednostavljujući servisnu rutinu i poslove oko održavanja traktora, glavna smernica u konstrisanju nove 8R serije je bila jednostavnost. Traktori iz nove 8 serije imaju manje od 200 spojeva i manje eventualnih tačaka curenja. Dodatno, na svakom traktoru smo kao podsetnik stavili šemu sa tačkama i intervalima odžavanja, kako bi ste u svakom trenutku ispred vaših očiju imali sve jasno definisano i pregledno.

Ukoliko želite da budete uspešni u svom poslu, onda morate da držite sve konce poslovanja u svojim rukama. Prilikom razmišljanja o kupovini bilo koje mašine, trebalo bi da se vodimo načelima kao prilikom ulaganja u bilo koju drugu investiciju. Kako mašine imaju proizvodnu namenu, one bi trebale da doprinesu stvaranju veće dobiti, da su eksploatacioni troškovi održavanja svedeni na što nižu vrednost i da prilikom prodaje mašine, njena vrednost bude što veća. Kada zatvorimo investicioni krug sa prodajom mašine, onda zapravo znamo koliko nam je investicija bila isplativa. Upravo zbog toga što John Deere mašine poseduju sva tri ključna faktora, prepoznati su na tržištu kao investicija koja sa sobom nose najmanji rizik za ulaganje.

6R Serija traktora - isplativa investicija
6R Serija traktora - isplativa investicija